Del siden
 
       

Torben er ikke i tvivl: Attraktiv lederuddannelse styrkes med ECTS-point

Torben Rolsted Vestergaard fra Grundfos har netop færdiggjort sin lederuddannelse LifeAchiever. Dania Erhverv i Silkeborg og konsulenthuset Achievers har nemlig styrket uddannelsen med ECTS-point. Endnu et forløb er på plads til start i marts 2018.
Artiklen fortsætter under billedet Torben Rolsted Vestergaard
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/torben-er-ikke-i-tvivl-attraktiv-lederuddannelse-styrkes-med-ects-point/

Det er godt for ledere at videreuddanne sig. Og når der så tilmed kan opnås ECTS-points, er det blot en ekstra fjer i hatten. ECTS-points er en officiel blåstempling af uddannelsen, som blandt andet gør, at den kan meritoverføres til andre uddannelser i Danmark og udlandet.

Det er filosofien bag samarbejdet mellem Dania Erhverv og konsulenthuset Achievers i Silkeborg. Firmaet har kørt uddannelsen i 12 år og har uddannet mere end 500 LifeAchievere. Til marts næste år starter der endnu et hold, der giver ledere, specialister og nøglemedarbejdere mulighed for at blive uddannet som LifeAchiever med 10 ECTS-point oveni. Det betyder, at deltagerne har mulighed for at tage to eksaminer på akademi-niveau i fagene ’Positiv psykologi i ledelse’ og ’Positiv psykologi i organisationen’.

Erhvervsdirektør: Ledere skal have de bedste uddannelser

Erhvervsdirektør i Dania Erhverv, Birgitte Riise Bjærge, er tilfreds med samarbejdet, der blandt andet har udmøntet sig i en ECTS-certificering.

- Ledere bliver bedre ledere ved at tage LifeAchiever uddannelsen. Det er jeg ikke i tvivl om. Konsulenthusets professionalisme og tilgang til lederudvikling passer godt sammen med de ambitioner og mål, vi i Dania Erhverv sætter for vores tilbud, og det er også derfor, at vi med ECTS-points viser, at vi står inde for en kvalitetsuddannelse til ledere, siger erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge.

- For os betyder blåstemplingen med ECTS-point rigtig meget. Mange mennesker kan godt lide, at den videreuddannelse, de tager, er mere formaliseret. Derfor har den en stor betydning for en del af vore deltagere, som måske overvejer at bringe ECTS-point i spil til andre akademiske uddannelser, udtaler Nicolaj Statager, der er en af partnerne i konsulenthuset.

Artiklen fortsætter under billedet Nicolaj Statager og Kim Nielsen er underevisere på deltids-lederuddannelse hos Erhvervsakademi Dania Nicolaj Statager og Kim Nielsen er indehavere af konsulenthuset LifeAchiever. De underviser ledere i at "spille teamet god".

Projektleder: Min natur blev ændret

Torben Rolsted Vestergaard er ansat i Grundfos som Lead Project Manager, hvor han er ansvarlig for projekter og markedsdata. Da hans rolle ændrede sig fra specialist til projektleder, følte han, at det var tid til at videreuddanne sig.

Valget faldt på LifeAchiever uddannelsen. Den blev også en personlig udviklingsrejse, der gav ham helt konkrete værktøjer, som han har haft succes med at bruge i sin hverdag. ECTS-points var med til at give uddannelsen tyngde.

- Jeg er analytiker af natur, og jeg har været på andre lederkurser, men ingen har været som LifeAchiever uddannelsen. Jeg er kommet dybere ind i psykologien omkring organisationen og menneskene, og jeg havde ikke troet, at en lederuddannelse har kunnet give så meget. Min natur er blevet ændret. Jeg er meget mere undersøgende i forhold til andre, og jeg er mere opmærksom på mine egne og andres forudfattede meninger, og måden hvorpå vi opfatter verden forskelligt. Vores antagelser om hinanden kan nemlig ændres – ved at lytte og forstå hinanden, forklarer Torben Rolsted Vestergaard.

Jeg er kommet dybere ind i psykologien omkring organisationen og menneskene, og jeg havde ikke troet, at en lederuddannelse har kunnet give så meget. Min natur er blevet ændret.

Torben Rolsted Vestergaard, Lead Project Manager, Grundfos

Leder! Spil teamet bedre
På uddannelsen lærer lederne blandt andet om, hvilken indvirkning positiv psykologi har på den enkelte medarbejder. Ledelse er nemlig ikke blot ledelse. Ledelse er en disciplin, som kan læres, og virksomhederne performer bedre, når de har dygtige, empatiske ledere, lyder det fra Nicolaj Statager.

- Vi danner og uddanner mennesker. Hos os lærer vores deltagere at ”spille andre i teamet god”. Det betyder, at medarbejdere gerne skulle få følelsen af at gå energifyldt fra en samtale med dig som leder, og de bliver derfor bedre i stand til at levere gode resultater, uddyber Nikolaj Statager.


Grundfos-lederen er enig.

- Jeg vil gerne anbefale uddannelsen til andre af flere grunde. Man bliver en bedre leder. Man effektiviserer sin kommunikation. Og man ”spiller” sine kolleger bedre. Jeg har brugt værktøjerne på Grundfos, og jeg har fået positivt feedback fra teamet.

Hjalp denne side dig?