”Jeg kan simpelthen ikke vente til studiestart”

Lasse Haugnes har søgt ind på den videregående uddannelse til administrationsøkonom i Horsens, for der kan han få lov til at organisere, hjælpe og styre processer, som han holder af
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

”Jeg er så hooked på uddannelsen, at jeg kan simpelthen ikke vente med at starte til september.”

Ordene kommer fra 20-årige Lasse Haugnes fra Vamdrup ved Kolding. Han har søgt ind på en videregående uddannelse på Erhvervsakademi Dania via kvote 2.

Valget er faldet på den toårige uddannelse til administrationsøkonom, som for første gang starter i Horsens til september.

”Jeg overvejede at læse i Viborg, men det er meget langt væk fra alt, hvad jeg kender. Da jeg så, at man kunne læse administrationsøkonom i Horsens, skyndte jeg mig at søge ind. Uddannelsen har mange spændende punkter, og jeg vil gerne styre, organisere, strukturere, planlægge og være tæt på beslutningerne – præcis hvad administrationsøkonom går ud på,” siger Lasse Haugnes med et stort smil.

I alt har 27 ansøgere valgt at søge ind på den nye uddannelse i Horsens.

Spændt på at få bolig

I sin hverdag kører han kurérkørsel, hvor han selv organiserer, styrer og planlægger sin tid, og det passer HTX-studenten rigtig godt.

”I gruppearbejde har jeg altid været organisatoren, og jeg er god til at snakke med folk. Samtidig kan jeg godt lide, at man i Horsens retter uddannelsen mere mod det private arbejdsmarked end mod det offentlige, så jeg glæder mig meget til at starte,” fortæller Lasse Haugnes.

Normalt tiltrækker uddannelsens høje grad af organisering og strukturering mange kvindelige studerende, men det og selve optagelsen bekymrer ikke Lasse.

”Jeg er ikke bange for ikke at blive optaget, men jeg er bange for ikke at få bolig i Horsens til studiestart. Jeg har allerede søgt bolig og fundet et rigtig godt og billigt sted at bo, men nu må vi se, hvor jeg bor den 1. september.”