12-taller på stribe på Erhvervsakademi Dania i Horsens

De studerende på Akademiuddannelserne i Horsens scorer lige nu 12-taller på stribe til deres eksamener. Enkeltfagene fra Erhvervsakademi Dania er populære som aldrig før og vælges som supplement af lokale erhvervsledere og mellemledere.
nyhed

Syv 12-taller og et 7-tal. Det var karaktererne, der for nylig blev uddelt til eksamen i Akademifaget ’Ledelse i praksis’ ved Erhvervsakademi Dania i Horsens. De flotte karakterer bliver hevet hjem af personer, der samtidig med et fuldtidsarbejde, børn og familie har taget enkeltfag på Dania.

Gennem de sidste par år er den type kortere efteruddannelse blevet mere populært, men hvor en MBA eller Diplomuddannelse kan blive en dyr løsning, er prisen ved Dania til at overskue.

I Horsens kan man godt mærke, at flere vælger at sætte teori på deres praktiske viden. Gennem de sidste år er antallet af deltidsstuderende vokset stødt med studerende fra primært Horsens, Hedensted og Skanderborg.

Det er pludselig sjovt at gå i skole

De fleste vælger deltidsuddannelserne for at bibeholde deres position i en virksomhed eller blive klædt endnu bedre på til at udføre deres job: ” Mange har en erhvervsbaggrund, hvorfra de er endt i en lederstilling. De har derfor meget erfaring i at gøre tingene, men ikke nogen teori til at støtte dem i, hvorfor det de gør, er det rigtige,” fortæller Merete Blauenfeldt.

Maler, agronom og leder læser sammen

Det seneste hold talte alle typer af erhvervsbaggrunde; lige fra en maler og en agronom til en mellemleder ved Siemens og en virksomhedsleder.

”De studerende siger, at de kan bruge det, de lærer med det samme. Mange udvikler sig personligt i løbet af uddannelsen, for det bliver pludselig spændende og sjovt at gå i skole. Flere har dårlige erfaringer fra deres folkeskoletid, der har givet dem mindre selvværd i en undervisningssituation, men det ændrer sig på deltidsuddannelserne. Nu får de gode oplevelser og vokser med studiet,” siger Merete Blauenfeldt, der gerne ser endnu flere på Akademiuddannelserne i Horsens.

”Så kan vi måske uddele endnu flere 12-taller,” smiler hun.