3.g’ere tester studielivet

Unge fra hele landet har i denne uge snuste i uge 43 til livet som studerende ved Erhvervsakademi Dania. I Hobro fik 19-årige Camilla Veibel Jensen indblik i studiemiljøet og livet som indkøber ved Urtekram
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Normalt sender Erhvervsakademi Dania hvert år de studerende i praktik, for at de kan komme tættere på virkelighedens arbejdsliv. Men i denne uge dannede uddannelsesinstitutionen selv ramme om en praktikperiode fra onsdag til fredag; nemlig studiepraktik. 

I løbet af tre dage havde 34 unge fra gymnasier over hele landet valgt at teste et af studierne på Dania i Hobro for at finde ud af, hvilken videregående uddannelse der var noget for dem.

Blandt praktikanterne var 19-årige Camilla Veibel Jensen fra Assens mellem Mariager og Hadsund, der til dagligt går i 3.g på handelsskolens HHX i Randers. Camilla Veibel Jensen Web

”Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil efter handelsskolen. Det skal være noget med handel, salg eller markedsføring, og så var studiepraktikken en god mulighed for at komme ud og høre om forskellige uddannelser,” fortæller Camilla Veibel Jensen.

Overskuelig videregående uddannelse

En del af studiepraktikken gik med et besøg på fødevareproducenten Urtekram, hvor Dania-studerende Grethe Frøslev er i lønnet praktik som handelsøkonom. Her er hun indkøber og planlægger blandt andet produktion samt indkøb af emballage og råvarer fra 15 forskellige leverandører i fire lande.

”Har du noget at gøre med, hvordan indpakningen ser ud?” spørger Camilla Veibel Jensen.

”Nej, det har Kvalitet og Marketing. Jeg finder leverandører, til hvis vi fx laver en ny type flaske til et produkt. Men der er ikke to dage, der er ens, og jeg føler mig på ingen måde som en praktikant,” forklarer 30-årige Grethe Frøslev fra Klejtrup tæt på Hobro.Urtekram Poser Web

Hun valgte uddannelserne til logistik- og handelsøkonom, fordi den var kort og havde en god kobling mellem teori og praksis.

Samme følelse sidder 3.g-eleven Camilla Veibel Jensen også tilbage med efter studiepraktikken.

”Specialet i indkøb er måske ikke så meget mig, men uddannelsen virker super god og ligetil. Den er med sine to år til at overskue, så den kunne jeg godt ske at vælge,” smiler hun.