Åben U-dag gav kig til fremtidens studie

Mange kiggede fredag forbi Erhvervsakademi Dania i Hadsten, der åbnede dørene til sine fire videregående uddannelser og inviterede alle nysgerrige og interesserede til at prøve en dag som studerende. Det tilbud tog bl.a. Kasper Borg og Morten Andersen imod.
nyhed

”Lønnen som elektriker er vel på 23.-25.000 kroner, men som el-installatør starter du på 35.000 kr. Ja, det er hårdt at gå fra løn til SU i to år, men det er en investering i fremtiden, så man skal overveje, om det er dét værd,” fortæller Ronni Pedersen, der læser til el-installatør på Erhvervsakademi Dania i Hadsten.

Egentlig er han og hans medstuderende i gang med et større projekt, men de har fået besøg af Kasper Borg og Morten Andersen, der er nogle af de mange nysgerrige, der fredag kiggede ind på Dania i Hadsten til Åben Uddannelsesdag.
De to gæster er begge ved at uddanne sig til elektrikere på Den jydske Haandværkerskole, men er i dag på besøg ved naboen for at høre mere om mulighederne efter svendebrevet.

”Det giver et kig ind i fremtiden, og det er rart med sådan en dag at kunne snuse til det. Jeg går med en følelse af, at det måske er den her installatør-vej, jeg skal,” siger 31-årige Kasper Borg fra Grenaa-området, der gerne vil høre, hvor folk bor henne, hvor meget tid studiet kræver, og hvad de studerende helt præcist laver.

Det kan Ronni Pedersen godt forklare ham - inklusiv et godt råd:

”Her regner du på vinkler og komplekse tal, så niveauet er anderledes og højere end på teknisk skole. Man glemmer meget om beregninger og rapporter af at holde pause og arbejde. Det bedste man kan gøre for sig selv, mener jeg, er at gå direkte fra teknisk skole og hertil,” siger Ronni Pedersen.

Hadsten Bygningen Med Flag

Næste studiestart på uddannelsen er til august.

På billedet:
Ronni Pedersen (til venstre) forklarer Morten Andersen (midten) og Kasper Borg (til højre) om uddannelsen til el-installatør på Erhvervsakademi Dania i Hadsten til Åben U-dag. Foto: Dania.