Når en drøm går i opfyldelse

Administrationsøkonom Daniella Østergaard fundet drømmejobbet hos fagforeningen HK som ungdomsrådgiver
Af Zsofia Vigh, praktikant
nyhed

Der er brede smil, når 22-årige Daniella Østergaard skal fortælle om sit nye job. Hun er for nylig startet som ungdomsrådgiver ved fagforeningen HK, men vejen til drømmejobbet har taget tid. Efter at have prøvet mange forskellige områder indenfor det offentlige, fandt hun sin passion i fagforeningen.

 "Da mine studier på Erhvervsakademi Dania i Viborg sluttede, begyndte jeg ligesom alle mine medstuderende at tænke på mine muligheder og valgte det arbejdsområde, der interesserede mig mest, nemlig børn og unge,” forklarer Daniella Østergaard.

Hun begyndte sin praktik hos Morsø kommune i afdelingen for børn og uddannelse (0-13 år). Der var hendes ansvar primært at registrere børn til dagpleje, lave budgetter og andre administrative opgaver, og det gavhende smag for at arbejde med børn og unge.

"Jeg var involveret i mange projekter med HK, mens jeg var studerende, og det inspirerende mig til at finde min vej. Ved at bruge mit netværk samt de personlige og faglige evner, jeg havde fået under min uddannelse, fik jeg mit drømmejob hos HK som ungdomsrådgiver,” siger Daniella Østergaard.

Fagforeningen yder juridisk bistand og indgår overenskomstaftaler om arbejdsvilkår og løn.

"Udover at mit studie har givet mig den teoretiske og praktiske viden, jeg har brug for, har det også hjulpet mig til at udvikle mine kommunikationsevner, og jeg har fået lettere ved at interagere med andre. Det er efter min mening noget af det vigtigste ved at tage en uddannelse; nemlig at udvikle sig fagligt og personligt," fortæller Daniella Østergaard.

Giver andre opmærksomhed

Som ungdomsrådgiver fokuserer hun nu igen på aldersgruppen 13-30 år, hvilket gør hende rigtig glad. Det kan nogle gange være udfordrende, fordi de unge har så mange valgmuligheder i dag.

"På daglig basis rådgiver jeg især elever på handelsskoler om deres fremtidige karrierer og hjælper dem med at finde de bedste karrieremuligheder, der matcher deres ønsker. Derudover hjælper jeg dem med at finde praktikophold, og det kan være en ’game-changer’, som udover at se godt ud på dit cv også kan forbedre dine faglige evner. Jeg vil gerne give den kommende generation den samme hjælp, som jeg fik, da jeg var på den alder," smiler Daniella Østergaard.

Efter at have hørt mange elevers historier og rådgivet dem om deres fremtidige mål, har administrationsøkonomen et godt råd til alle nuværende og fremtidige Dania-studerende.

"Hvis du har en drøm, må du aldrig give op i din jagt på den, selv hvis du kun kan se forhindringer foran dig. Måske er de der for at udfordre dig og gøre dig stærkere, og ved at vise engagement for at opnå dit mål vil du nå dem!" slutter Daniella Østergaard.

Læs mere om uddannelsen til administrationsøkonom her