Akademifag giver teoretisk indsigt og festlig sparring

Akademifag på indeholder meget mere end det, der står i beskrivelsen, mener headhunter Annette Sofia Skotte fra Effektiv Rekruttering i Silkeborg. Annette har læst akademiuddannelse på deltid ved KompetenceSilkeborg.
nyhed

Egentlig var planen soleklar: Annette Sofia Skotte ønskede en større organisatorisk indsigt som headhunter, og da KompetenceSilkeborg og Erhvervsakademi Dania i Silkeborg udbød Organisation som akademifag, startede hun på det.
Men bagefter kunne hun da godt lige tage faget Ledelse i praksis. Og HR. Og Strategisk lederskab. Pludselig var tre år gået, og 49-årige Annette Sofia Skotte kan i dag kalde sig akademiuddannet i ledelse og organisation.

”Det var nemt at tage en enkelt aften ud om ugen og altid festligt at komme på holdene. Det giver meget mere, end der står i fagbeskrivelsen. Diversiteten blandt deltagerne kombineret med et højt engagement hos lærerne gav et særligt forum, hvor der blandt andet var mulighed for at sparre med hinanden om dagligdagens udfordringer på en helt anden måde, end man gør med sine nærmeste kollegaer, ” forklarer Annette Sofia Skotte, der de sidste fem år har arbejdet som headhunter og i dag er en del af Effektiv Rekruttering i Silkeborg.

Giver mening, når det hele er med

I starten var Annette Sofia Skotte skeptisk over for de mange gamle teoretiske modeller, der blev præsenteret, for hvordan kan teorier fra før år 1920 bruges til noget i år 2014?

”Men det giver mening, når teorierne bliver sat i relation til udfordringer, man selv kender. Der er noget teori, som stadig holder, og jeg havde ikke regnet med at blive så stærk rent teoretisk af akademifagene,” siger hun.

Nu, hvor hun er færdig med hele akademiforløbet, giver teorierne også mere mening.
”Jeg forstår godt, at folk, som har taget et enkelt fag, siger at de mangler ’noget’, for det er først efter at have taget flere fag, tingene giver mere mening. De første par gange og måske de første par fag kan det hele være lidt svært at se det store billede, men når man kommer til det sidste fag, er der nogle ting, som for alvor falder på plads,” forklarer Annette Sofia Skotte passioneret og tilføjer:

”Jeg vil til enhver tid opfordre de virksomheder jeg arbejder med til at sende deres ledere på et akademiforløb ved KompetenceSilkeborg og Erhvervsakademi Dania”.