Akademifag i ledelse giver nyt netværk

Akademifag i ledelse har ført til nye venskaber, spændende virksomhedsbesøg og hjælp til jobsøgning for 40-årige Benny T. Lauridsen. Rammen for det nye netværk er Erhvervsakademi Dania i Viborg.
nyhed

Da Benny T. Lauridsen i sin tid startede på akademifag i ledelse fra Erhvervsakademi Dania i Viborg var det med et ønske om at lære mere om ledelse og måske engang selv at blive leder. Men han havde ikke drømt om alt det, han udover teorien fik med fra undervisningen.

”Jeg har virkelig fået noget ud af holdene, som jeg ikke havde troet. Vi blev opfordret til at være meget åbne om, hvem vi var, og hvorfor vi var på holdet. Det skabte et særligt sammenhold og netværk. Selvom holdet er afsluttet, har vi stadig kontakt med hinanden,” siger 40-årige Benny T. Lauridsen, der er uddannet maskintekniker.

Han valgte at tage akademifagene ’LEAN-ledelse i praksis’ og ’Ledelse i praksis’. Arbejdspladsen bakkede hans ønske om at tage en hel uddannelse op, men en uventet afskedigelse som følge af ordrenedgang er siden kommet lidt på tværs af de planer.  

”Jeg bruger mit nye netværk med de andre deltagere og undervisere på akademifagene i min jobsøgning, hvor de har hjulpet med at trimme mit cv, og jeg har et par lovende jobsamtaler rundt om hjørnet. Nu må vi se tiden an,” fortæller Benny T. Lauridsen optimistisk.

Viborg frem for Holstebro
Benny T. Lauridsen er oprindeligt fra den lille by Grønbjerg uden for Holstebro og bor i dag i Mejdal. Selvom det geografisk måske var mere logisk at læse tættere på, valgte Benny Erhvervsakademi Dania i Viborg.

”Fagene her var væsentlig billigere, selvom det havde de samme beskrivelser, og så var det en afdelingsleder fra min tidligere arbejdsplads B&O, som var underviser. Derfor var vi fire som sammen tog Lean-ledelse i praksis, og af dem fortsatte vi tre på Ledelse i praksis,” fortæller han og understreger, at køreturen til Viborg absolut har været det værd.

”En leder træffer beslutninger ud fra et puslespil af forskellige brikker. Via akademifagene i ledelse har jeg lært brikkerne at kende og fået en ny forståelse for, hvorfor ledere gør, som de gør. Det var været meget spændende, indholdsrigt og givtigt at lære mere om mennesker og deres reaktioner,” siger Benny, der opfordrer andre til at undersøge deres muligheder for videreuddannelse.