Akademiuddannelse sikrer tidligere tillidsmand et lederjob

Efter 13 år som tillidsmand på Danish Crowns slagteri i Horsens har 47-årige Lars Mose taget det stribede arbejdstøj af og er startet som leder af pakkeriet og dets 70 medarbejdere. Et job, han ikke kunne have fået uden akademiuddannelsen fra Erhvervsakademi Dania i Horsens.
nyhed

 ”Jeg har altid hadet at gå i skole som ung, men nu er jeg bare tændt på at lære mere,” siger Lars Mose. Han har taget en akademiuddannelse med seks akademifag ved siden af jobbet som fællestillidsmand for 1300 medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Horsens.
I foråret 2014 valgte han at stoppe efter 13 år som tillidsmand, men den 47-årige horsensgenser skulle ikke tilbage til slagtegangen. Med flotte karakterer i rygsækken er han blevet mester i pakkeriet, hvilket uden for slagteri-verdenen betyder, at han og en kollega er ledere for 70 medarbejdere, der dagligt håndterer mellem 16-20.000 store kasser svinekød.

”Den viden, jeg har fået gennem fag som ledelse i praksis, organisation og strategisk lederskab, er jeg utrolig glad for at have med mig ind i mit nye job. Teorierne fra undervisningen kan bruges helt konkret i hverdagen, hvor det især som leder er vigtigt at forstå de systemer og reaktioner, der er på en arbejdsplads,” siger Lars Mose.

Fået mod på at lære igen Det var dog ikke uden betænkeligheder, Lars Mose for tre år siden gik i gang med akademifagene fra Erhvervsakademi Dania. Den lokale fagforeningsformand i Horsens fik ham med på et akademihold, hvor især den første otte-siders opgave var grænseoverskridende. Men efterhånden som tiden gik, gav teorierne mere mening, og Lars Mose begyndte at se frem til næste undervisningsdag.

”I folkeskolen sad jeg det meste af tiden uden for klassedøren og gad ikke mere efter 9.klasse. Nu har jeg fået mod på det igen, for det, jeg lærer i undervisningen, er brugbart i min hverdag. Jeg kan se nu, hvor jeg før har lavet fejl, og jeg er ikke længere bange for at lave en skriftlig opgave,” forklarer Lars Mose.

Netop den skriftlige del skræmmer mange, der spørger ind til hans uddannelse.
”Men det skal man ikke være bange for! Man bliver hele tiden bedre, samtidig med at underviserne er gode til at tage sig af en, og der er god stemning på holdene. Jeg er i hvert fald klar på at tage endnu flere akademifag allerede det her efterår,” siger en glad Lars Mose.
Fra 1. september starter Dania nye akademifag op i Horsens og på Danias øvrige campuser. 

 

Se Lars Mose på TV2 på dette link- spol frem til 0,47 http://www.tv2oj.dk/arkiv/2014/09/02?video_id=50004&autoplay=1