Studiet til VVS-installatør giver selvtillid

Alexander Andersen ville ønske, at han var startet på den videregående uddannelse til VVS-installatør tidligere og ikke tvivlet så meget på egne evner
nyhed

Allerede tilbage i 2009 blev Alexander Andersen færdiguddannet som vvs-montør i Ikast, hvor han kommer fra. Han var nysgerrig på, hvorfor man gjorde, som man gjorde på arbejdspladsen, men han turde ikke tage springet og læse til vvs-installatør før i sommeren 2016.

Det har dog været en meget positiv oplevelse at starte på den videregående uddannelse.

”Jeg ville ønske, at jeg var startet før. Jeg har trukket beslutningen ud, fordi jeg var bange for, at det var for svært, men nu ved jeg, at jeg ikke skulle have været nervøs,” fortæller han og fortsætter:

”Jeg har altid været en middel-elev, så jeg var bange for ikke at kunne følge med. Men efter mange års arbejde har jeg jo lært en masse ting, som jeg kan bruge på studiet. Jeg og de andre får puttet noget selvtillid ind i os af at være her, og jeg har lært mig selv bedre at kende,” smiler den 28-årige studerende.

Træls forandring i 14 dage

Flytningen af campus Hadsten til Randers betyder, at Alexander Andersen skal køre 16 km længere for at komme i skole.

”Det er fint at flytte. Al forandring er irriterende de første 14 dage, men så vænner man sig til det. Jeg har under et år tilbage her, for jeg skal have gascertifikat i Herning og i praktik i tre-fire måneder, så det bliver ikke længe, jeg skal til Randers,” forklarer han.

Netop praktikken på 4.semester glæder Alexander Andersen sig til. Hans far er selvstændig med eget vvs-firma, som han måske en dag skal overtage.

”Så enten skal jeg prøve det af, som jeg kommer til at arbejde med som selvstændig fx regne tilbud ud, eller så skal jeg prøve at være rådgiver eller sidde på en tegnestue, som jeg ikke kommer til at arbejde med bagefter. Bare for at have prøvet det. Det er et svært valg, så det er godt, der er lidt tid til endnu,” slutter han. 

Læs mere om uddannelsen her