Alle logistikøkonomer i praktik

De første logistikøkonomer fra Erhvervsakademi Dania har netop taget skridtet ud i erhvervslivet, hvor de i de næste tre måneder skal være i praktik. Logistikøkonomerne er attraktive, for erhvervslivet har brug for dem, og studerende Diana Heiby er en af dem
Af Malene Thomsen, kommunikationsmedarbejder
nyhed

I september 2014 lancerede Erhvervsakademi Dania i Hobro den nye videregående uddannelse som logistikøkonom.  Halvandet år er gået, og den første årgang er nu begyndt på 4. semester – et semester, der står på tre måneders praktikophold. Det er altså første gang, Dania sender logistikøkonomer ud i praktik, og indtil videre er det en succes, da alle de studerende på holdet har fået en praktikplads.

For Dania-studerende Diana Heiby er der ingen tvivl om, at koblingen mellem teori og praksis er med til at gøre studiet særligt interessant.

”Jeg ville gerne ud at mærke, hvordan man kan bruge teorien i praksis – lære det ved at have fingrene dybt nede i tingene,” siger 30-årige Diana Heiby fra Hasseris i Aalborg, der er i praktik som logistikøkonom hos Weber-Stephan Nordic Aps i Nørresundby.

Ansvar giver selvtillid

Med en barndom i England har Diana Heiby altid haft sproget tæt inde på livet. En karriere i det internationale miljø og en uddannelse som logistikøkonom var derfor det helt oplagt valg. Noget, Diana virkelig får lov at mærke i sin praktik i en stor international virksomhed.

”Jeg har lyst til at give den alt, hvad jeg har. At få lov til at være med i den virkelige verden, der hvor tingene rent faktisk sker, har virkelig givet mig kampgejst. Det er svært ikke at blive revet med,” siger Diana Heiby.

Sommetider har det dog også været en smule skræmmende for Diana at få lov at sidde med så meget ansvar. Hun er dog slet ikke i tvivl om, at det har givet en hel del selvtillid. Og så giver praktikopholdet Diana og de andre studerende et indblik i, hvad et job som logistikøkonom består af. Hvad fremtiden præcis bringer, er Diana ikke sikker på. Men hun er ikke i tvivl om, at drømmejobbet i første omgang er som logistikassistent, hvorefter hun gerne vil arbejde sig op.