Apple kommer til Viborg

Det amerikanske selskab ekspanderer ved at komme til Danmark. Investeringen på 6.3 milliarder til stort Data Center vil skabe 300 nye job. IT-studerende fra Erhvervsakademi Dania i Viborg ser et stort potentiale i initiativet.
nyhed

I 2017 vil Apple begynde at bygge Data Center i Foulum ved Viborg. Centret vil blive 100% drevet af vedvarende energi og siges at generere 300 nye stillinger. Som den største europæiske investering Apple nogensinde har lavet, vil det nye Data Center drifte nogle af Apples mest populære tjenester såsom iTunes Store, iMessage, kort, Siri og App Store. Det store projekt skal tilgodese det amerikanske selskabs drift. Et andet lignende center, men med mindre kapacitet, vil desuden åbne i Irland som en del af virksomhedens europæiske vækst.

Chancen for job og praktikpladser

IT-teknologstuderende på Erhvervsakademi Dania i Viborg ser et stort potentiale i dette projekt, og planlægger allerede i en ansøgning til deres drømme job. De ser også et stort potentiale ved at Viborg har mange design- og IT-virksomheder, der tidligere har modtaget støtte fra store navne som Dreamworks og Bioshock Games. IT og design entusiaster fra The Animation Workshop samt selskaber fra Arsenalet er kendt for at have bragt mange IT-specialister til Viborg. Et aspekt, som kan være attraktivt for Apple.

"Det er en ære, at Apple har tænkt på Viborg. Det faktum, at Apple er villig til at investere i Viborg ville betyde en hel del for økonomien. Det vil skabe hundredvis af nye arbejdspladser, og da der er så mange IT og programmering passionerede her, vil jeg sige at Apple har fundet det rigtige sted at være. Der er en ganske lovende arbejdsstyrke her i Viborg '', siger Andreas Daneville, IT-teknologstuderende i Viborg på Dania.

Hvad IT-entusiaster siger

IT-studerende samt færdiguddannede afventer jobpotentialet i Apples Data Center.

''Jeg ser masser af potentiale for vækst i Viborg, og det er så stort, at Apple er villig til at udvide her. Det ville skabe så mange jobmuligheder for os, IT-studerende. Selvfølgelig vil vi være jobkandidater, når centret står klart. Vi vil have den rigtige uddannelses-baggrund. Jeg ser en masse talent på Dania, og jeg tror, vi kan bruges af Apple'', siger Andreas Daneville, der læser på 2. semester på Erhvervsakademi Dania.

''Jeg er glad for at læse nyheden. Det vil helt sikkert hjælpe kommunen og de mennesker, der søger job. Jeg ser også mange muligheder for et praktikophold hos Apple som en del af vores uddannelse, og det være rart, at prøve lykken på Apple. Det, vi bliver undervist i her på Dania har stor relevans, og jeg tror, at det kvalificerer os til direkte at søge job hos Apple. Det er endnu bedre, at vi også bliver undervist i de ledelsesmæssige aspekter af IT-branchen. Det kan give os et plus", siger Johannes Olsen, IT-teknologstuderende på Dania i Viborg.

''Det er et stort skridt for en by som Viborg! Det ville være dejligt, hvis Dania og Apple kunne ’shake hands’ '', smiler Andreas.

 Læs mere om Danias it-uddannelser - it-teknolog, datamatiker og multimediedesigner -  her

24.2.2015