Arbejdsdagene er aldrig ens som datamatiker

Kim Hjort er datamatiker med speciale i spiludvikling, men det har ikke begrænset hans jobmuligheder. I dag er han udvikler ved inLogic, der med sin uhøjtidelige kultur og frihed passer perfekt til Dania-dimittenden, der stadig udvikler spil i sin fritid.
nyhed

Hvis man er uddannet datamatiker med speciale i spiludvikling, kan man så godt arbejde med brugerhåndteringssystemer til uddannelsesinstitutioner?

For Kim Hjort er svaret JA. Han er uddannet på Erhvervsakademi Dania i Grenaa og arbejder i dag som udvikler hos inLogic, der netop laver systemer til uddannelsessektoren.

”På en måde vidste jeg, at jeg ikke skulle arbejde med spil, når jeg blev færdig. Hvis chancen bød sig, ville jeg gerne, men jeg har altid været en stor fan af web, der har mere faste rammer. I spiludvikling skal man være meget kreativ, og alt er muligt. Jeg kan godt lide web’ens struktur, regler og faste rammer,” fortæller 24-årige Kim Hjort, der kommer fra Lystrup ved Aarhus.

Laver spil med studiekammerater
Netop web’en kendte Kim Hjort ganske godt, da han begyndte på den videregående uddannelse til datamatiker. Han var nemlig uddannet webintegrator, men blev prikket til af en underviser og opfordret til at tage til Dania i Grenaa.

”Jeg vidste, at jeg ville læse videre, og kodningen rykkede bare mest. Det var klart teorien bag programmeringen, der var hård at lære og forstå, fordi jeg var selvlært i koder. Men når man får åbenbaringen og ser lyset i teorien, så er det ligesom at lære at køre cykel. Man glemmer det aldrig igen,” fortæller Kim Hjort.

Når han tænker tilbage på sin studietid, står det klart, at det var meget nemmere at flytte til ungdomslejligheden i Grenaa, end han havde regnet med. Hans naboer var også fra studiet.

”Og vi snakker stadig sammen i dag. Nogle weekender om året mødes vi og laver computerspil, men nu er det på hobbybasis igen som før studiet. Det er virkelig hyggeligt og sjovt,” siger Kim Hjort og ser lidt drømmende ud et øjeblik.

Frihed under ansvar ved inLogic
I dag bor han i Horsens. Her er han flyttet til for at komme hurtigere på arbejde ved inLogic, hvor han har arbejdet som udvikler siden 2013.

Datamatiker Koder

”Fire dage efter jeg havde søgt jobbet, fik jeg det tilbudt. Det var en smule overvældende, men kemien var helt perfekt. Ingen af mine arbejdsdage er ens, og jeg har meget frie rammer her. Det er frihed under ansvar. Det kræver også meget selvdisciplin, som jeg langsomt har udviklet mere af. Jeg kan godt lide at starte nye projekter, men det kan være en udfordring at få dem afsluttet igen,” smiler Kim Hjort.

inLogic arbejder med et automatisk system til user-management, som især bruges af skoler og uddannelsesinstitutioner. Det hjælper med at administrere fx fraværsskemaer, registrering af nye elever og kan sende sms’er ud til elever ved aflysning af timer.

”Kort sagt gør systemet det nemmere at være it-afdeling på fx en erhvervsskole eller et gymnasie. Men det betyder også, at vi har rigtig travlt ved skole- og studiestart i august, hvor jeg sidste år snakkede konstant i telefon. Det var sjovt og hårdt på samme tid,” fortæller Kim Hjort og fortsætter:

”Filosofien her er, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Sådan var det også på Dania, og det var en meget positiv oplevelse at læse til datamatiker. Underviserne var meget engagerede og elsker det, de laver. Det smittede virkelig af på undervisningen og os som studerende.”

Der starter nyt hold på uddannelsen til september. Ansøgningsfrist er d. 5. juli via optagelse.dk.

 

20.04.15