At læse til energiteknolog er Andreas' investering i fremtiden

25-årige Andreas Kristiansen tror på, at energi er fremtiden. For ham er det en investering i sit fremtidige arbejdsliv at læse videre til energiteknolog på Erhvervsakademi Dania i Hadsten.
nyhed

Sidste år flyttede Andreas Kristiansen fra Ribe til Aarhus for at prøve noget helt andet efter at have taget uddannelsen til VVS- og energitekniker og efterfølgende arbejdet i fire år i branchen.

Nu er han ved at tage den toårige videregående uddannelse til energiteknolog ved Erhvervsakademi Dania i Hadsten.

”Da jeg valgte at uddanne mig til VVS- og energitekniker, var det ikke planen, at jeg ville læse videre. Men lysten er kommet, efterhånden som jeg er blevet mere moden og fået mere erfaring. Nu ved jeg, at energi og energioptimering er fremtiden,” siger Andreas Kristiansen, der nu læser på 1.semester af den toårige videregående uddannelse til energiteknolog.

Netop dén uddannelse er en naturlig forlængelse af hans håndværksmæssige uddannelse og erhvervserfaring, hvor han lavede meget energioptimering i private hjem med varmepumper, solceller og gas.

Engagement og modenhed på studiet
Forventningerne til studielivet, det faglige niveau og undervisningen var høje, og de er blevet indfriet.

”Studiet er fedt, og der er nok at se til, men det er også til at have et liv ved siden af. Man behøver ikke lave lektier indtil kl. 22 hver aften. Man kan være færdig kl. 20,” siger Andreas med et stort smil.

Selve holdet, han går på, er ikke stort, men har en aldersspredning fra 20 til 59 år. Den modenhed og at næsten alle studerende har en håndværksmæssig baggrund, binder de studerende tæt sammen og skaber et stort engagement.

”Der er en helt anden stemning end på teknisk skole, for folk er modne og brænder for studiet. Alle synes, det er spændende og ved, hvad de vil med uddannelsen,” forklarer Andreas.

Ens arbejde skal være sjovt
Overgangen fra at have tjent en almindelig god løn som håndværker til SU er hård for Andreas. Men uddannelsen er pengemanglen værd, for det er en investering i fremtiden.

”For mig er det en del af at komme videre. Det koster på opsparingen, men det er okay at bruge penge på uddannelse, for man skal arbejde resten af livet. Ens arbejde skal være sjovt, og den glæde skal ikke komme i anden række,” siger Andreas.

Han håber i løbet af studiet at udvikle sig endnu mere og ser frem til især praktikken på 4.semester.

 Andreas Portraet Lille 2

04.12.2014