Boom i julegaveindkøb på nettet skaber glæde i Horsens

På Erhvervsakademi Dania i Horsens bliver nyheden om net-julehandlens gennembrud modtaget med store smil. Her er det nemlig som et af de få steder i Danmark muligt at få en videregående uddannelse med fokus på e-handel.
nyhed

Aldrig før er så mange julegaver blevet købt via nettet. En undersøgelse blandt forbrugerne i november viser, at 52 procent forventer at købe en eller flere julegaver over internettet i år, mens tallet sidste år kun fra 36 procent.

Det glæder Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), men også Erhvervsakademi Dania i Horsens. Her udbyder man som en af de få i landet en videregående uddannelse med speciale i e-handel.                        

”Det tegner igen til at blive en rigtig god jul på nettet med stigende handel, hvor FDIH fortæller, at gennemsnitskøbet er steget med 121 kr. Vores speciale i e-handel har indtil nu ikke lokket så mange af de nye studerende, og det har virket til, at mange gerne ville se, hvor e-handlen egentlig var på vej hen. Med denne udvikling i noget så stort som julehandlen er det tydeligt at se, at e-handel er kommet for at blive og fortsat vil være et område i vækst,” fortæller Annette Poulsen, som er campuschef i Horsens.

Hun forklarer, at handelsøkonomer med speciale i e-handel får kompetencer til at analysere, udvikle og udarbejde konkrete løsningsforslag til e-handelskoncepter. Det gør dem attraktive som medarbejdere ved især små og mellemstore virksomheder, der halter efter, når det gælder om at udnytte internettet som vækstkatalysator.

”Vi har netop haft endeligt specialevalg for 1.semester-studerende, hvor 27 har valgt e-handel og 23 event management. De studerende kan ligesom os se, at e-handel vil give jobs i fremtiden. Samtidig ser vi et potentiale i, at detailhandlen kan få de studerende fra e-handel i praktik og dermed skabe en indgang til handlen på nettet. Det kan være en gevinst for mange af butikkerne i Horsens,” forklarer Annette Poulsen.

Det er muligt at starte på den videregående uddannelse til handelsøkonom med speciale i e-handel til september.

22.12.2014