Studerende og byrådsmedlem på samme tid

20-årige Mads Frandsen fra Silkeborg er ikke bare medlem af byrådet i Silkeborg. Han læser også til serviceøkonom med speciale i Sport- og Event management på Erhvervsakademi Dania, og efter sommerferien starter han i praktik ved fodboldklubben Hobro IK.
nyhed

Idræt og kultur er omdrejningspunktet i Mads Frandsens liv. 

I dagstimerne som studerende på den videregående uddannelse til serviceøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers, hvor han specialiserer sig i sport- og event management. Så snart undervisningen er slut, går turen hjem til Silkeborg, hvor han sidder i byrådet og har fast plads i Fritids-, kultur- og idrætsudvalget.

”Det er fedt at læse, samtidig med at jeg har byrådet, for det giver noget begge veje. Fag som organisation og ledelse bliver mere forståeligt af at sidde i byrådet, mens min erfaring med økonomi og budgetplanlægning giver en god ballast på studiet, ” fortæller 20-årige Mads Frandsen, der synes, der er et godt sammenhold på 2. semester-holdet:

”Alle har det godt sammen, og alle på holdet har interesse i sport- og events. Selvom der er et godt stykke kørsel fra Silkeborg til Randers, har jeg lyst til at tage køreturen for at være en del af undervisningen på holdet, ” siger han.

Lokal politik kan man se ske
Som 18-årig blev Mads Frandsen valgt til byrådet i Silkeborg for Venstre med 571 personlige stemmer. Det havde han allerede sat sig som mål i en alder af 14 år for at være med til at udvikle Silkeborg Kommune.

”Kommunal politik er mere spændende end national politik, for det er tæt på folks hverdag. I kommunalpolitik kan man se resultater af det, man laver. Hvis det bliver besluttet at anlægge en cykelsti, kan jeg faktisk se den blive til, ” forklarer Mads Frandsen, der er glad 

Han erkender dog, at det ikke altid er en dans på roser at lave begge dele.

”Det kan godt være en udfordring at få det til at passe sammen, men det handler jo om prioritering og planlægning. Fx afsluttede min gruppe forleden en opgave i god tid. Så kunne de andre holde fri, og jeg kunne koncentrere mig ekstra meget om byrådet. På den måde har jeg nogle meget gode holdkammerater, ” smiler han.

Projekt og praktik i Hobro
I foråret arrangerede han sammen med halvdelen af holdet et stort event for alle 6.klasseselever i Randers Kommune kaldet ’Sundt men sjovt’.

”Det var et fedt projekt. Tiden flyver virkelig afsted, og jeg trives virkelig på Dania. Det er en god uddannelse, og jeg glæder mig så meget til praktik på 3.semester efter sommerferien,” siger Mads Frandsen.

Praktikpladsen er blevet ved superligaklubben Hobro IK.

”Jeg sidder med i bestyrelsen for fodboldklubben i Fårvang, og her har jeg kunnet tage en del med fra Dania omkring sponsorer og sponsorpleje, som vi kunne bruge. Håbet er, at jeg på samme måde kan bidrage hos Hobro IK, så det bliver spændende at starte,” smiler han.

Næste studiestart på den videregående uddannelse til serviceøkonom er til september, og der er stadig ledige pladser.

Kontakt Dania på +45 7229 1000 for at høre mere.