Ejendomsmægler nomineret til særlig pris

Johnny Thougaard og CD Bolig i Bjerringbro er en af de særligt udvalgte finalister i Årets Dania-praktik, der hylder den gode praktikplads. Finansøkonom Dina Bredal indstillede den lokale virksomhed efter tre måneder praktik, der har resulteret i en fastansættelse – selvom eksamensbeviset endnu ikke er i hus.
Af Anne-Mette Gyldenløv
nyhed

Sidste forår havde Johnny Thougaard fra CD Bolig i Bjerringbro frygtelig travlt. Normalt har han mange ejendomme til salg, men pludselig var der ekstra travlt med vurderinger og salg, og når man som Johnny er selvstændig uden ansatte, var arbejdspresset enormt. 

På samme tid ringede en insisterende finansøkonom-studerende konstant til ham. Det var 38-årige Dina Bredal fra Silkeborg, der gerne ville hjælpe et par dage om ugen ved siden af studiet på Erhvervsakademi Dania. Og hjælp kunne nu være meget godt. Til sidst måtte han overgive sig.

Det er nu snart halvandet år siden, at Dina Bredal begyndte på et studiejob hos Johnny Thougaard og CD Bolig i Bjerringbro. Det blev byttet ud med en tre måneders praktikperiode. En tid, hun har syntes så godt om, at hun har nomineret den, og med Johnny er kommet i finalen om at vinde prisen for bedste praktikophold i Dania.

”Det er lidt overvældende at blive udvalgt, men jeg er også meget glad. Det har været rigtig fedt at få lov til at arbejde som ejendomsmægler under uddannelse, og jeg har fået lov til at have en hverdag som mægler fremfor blot at observere, og derfor fortjener Johnny også ros,” fortæller Dina Bredal, der før finansøkonom-studiet har arbejdet indenfor turisme og oplevelser samt har en kandidatuddannelse heri.

Fedt forløb for begge parter

Dina Bredal har hjulpet til på kontoret et par dage om ugen gennem det sidste år, men alligevel var praktikforløbet helt anderledes. 37 timers samvær er lidt af en omvæltning, når man som Johnny Thougaard plejer at være alene.

”Der blev filet lidt på kanterne – især på mig,” griner Johnny Thougaard og fortsætter:
”Det har jeg også godt af. Jeg skal også lære, at tingene ikke nødvendigvis skal gå efter mit hoved. På den måde har det også været et fedt forløb for mig,” forklarer Johnny Thougaard, mens Dina Bredal nikker.

”Det har været fantastisk at være her. Jeg har fået ansvaret for ejendomme, hvor jeg selv har stået for kontakten til sælger, fremvisninger til potentielle købere og stået som mægler i forhandlingsprocessen, inden købsaftalen blev indgået. Andre praktikanter får knap nok deres eget skrivebord, så det har været ret vildt,” smiler Dina Bredal.

At Dina har fået så meget ansvar, har været en del af Johnnys plan fra starten.

”Jeg har svært ved at gøre noget halvt, og med Dina som min første praktikant, siden jeg selv blev færdiguddannet, betød det også, at jeg har gjort meget ud af, at hun lærte så meget som muligt under sit forløb. Man skal levere en indsats, hvis man har en praktikant, så de får noget ud af det,” siger han.Dina Web

Tæt på mennesker

Men at være ejendomsmægler er ikke kun fremvisninger og tal. Det har Dina Bredal også lært i sin praktik. Hun havde en speciel oplevelse med en ældre kvindelig sælger, hvor der var mange følelser involveret i salget.

”Det er en stor beslutning at sætte sit hus til salg med mange følelser involveret. For mig var det en stor personlig oplevelse at komme så tæt på et menneske, drage omsorg for dem og tage hånd om hendes situation. For det er da svært, når man i en kort periode ikke ved, om man er købt eller solgt,” fortæller hun, og Johnny Thougaard supplerer:

”På den måde er man halvt socialarbejder som ejendomsmægler, for man kommer ind i folks liv på et helt specielt tidspunkt. Man er nødt til at rumme deres følelser, og kan man ikke det, er det svært at være mægler. Dét kræver livserfaring at kunne håndtere, og det har nok hjulpet Dina i jobbet, at hun ikke er 18 år,” siger han.

I lære som mægler

Til sommer er Dina Bredal færdiguddannet, og mens det for mange dimittender er lig med arbejdsløshed, gælder det ikke for den nyuddannede finansøkonom.

”Jeg er blevet fastansat som trainee her ved CD Bolig, mens jeg læser de to aftenfag om ejedomshandel, som jeg mangler for 100 procent at kunne kalde mig ejendomsmægler. Det er jeg naturligvis rigtig glad for og synes, det er fantastisk. Johnny og jeg arbejder godt sammen, men det er et vildt stort skridt som selvstændig at gå fra at være sig selv til at være to, så jeg er meget glad,” smiler Dina Bredal.

”Det har været et perfekt praktikophold, så nu skal vi også lige tage prisen som Danias bedste,” griner hun.

KOM MED til finalen i Årets Dania-praktik 2017 - læs mere her 

 

Læs mere om uddannelsen til finansøkonom