Coaching på akademihold kan bruges i hverdagen

Faser, mål og udvikling var i fokus, da underviserne fra Detaildivisionen var på et intensivt akademihold i coaching. Både Lars Bang og Michael Krabbe kan bruge de nye færdigheder i hverdagen med kunder og elever.
nyhed

I et hjørne af lokalet på Viden Djurs i Grenaa rejser Lars Bang og John Hove sig op. De er ved at øve sig på det materiale, som deres underviser netop har gennemgået. Michael Krabbe observerer og skriver ned, mens Lars Bang stiller spørgsmål. Der er mange, for det er hans tur til at øve sig i coaching.

”Hvis vi siger du er her i dag, hvad skal der så til at få dig derhen, hvor du drømmer om at være?”
”Hvordan har du det på dit drømmested?”
”Nu har vi prøvet at gå herhen, hvor du gerne vil være. Hvad ser du, når du ser tilbage på, hvor du kom fra?” 

Giver et kick at lære mere
Øvelsen er en del af tre dages intensivt akademiforløb i coaching for 16 underviserne i Detaildivisionen, der er sparringspartner i relation til uddannelse af elever, medarbejdere og ledere i detailbutikkerne og andre brancher. Forløbet er tilrettelagt i samarbejde med Erhvervsakademi Dania.

Netop coaching er en af de discipliner, som underviserne bruger meget i det daglige arbejde, og derfor har 43-årige Lars Bang fra Aalborg valgt at tage faget, selvom han allerede har en fuld akademiuddannelse i ledelse.

”Jeg tager det af ren lyst. Det giver mig et kick at lære mere og udvikle mig. Faget løfter mine kompetencer og er målrettet min hverdag, så jeg får redskaber til at udvikle andre mennesker,” fortæller Lars Bang, der til dagligt underviser på AMU-forløb for detailbutikker over hele landet.

Undervisning Michael Griner

Bliver verdensmestre udenfor
At det kan bruges i hverdagen er for underviser Carsten Daugaard nøglen i akademiforløbet.

Netop derfor glæder 51-årige Michael Krabbe fra Aalborg sig allerede til at komme tilbage på arbejde. Han underviser til daglig Coops elever i Randers og er i gang med en akademiuddannelse i ledelse.
”Kursisterne bliver trænet i en masse teknik, som de også kan bruge i andre sammenhænge end deres arbejde. De bliver ikke verdensmestre af at være her i lokalet. Det er udenfor lokalet, i den virkelige verden, at de bliver dygtige,” forklarer Carsten Daugaard, der selv er uddannet i coaching. 

”Det er virkelig noget, jeg kan bruge, for det supplerer mit arbejde rigtig godt. Et stykke hen ad vejen gør vi det allerede med eleverne, men nu bliver jeg mere bevidst om, hvad jeg gør og sammenhængen i elevernes svar,” siger Michael Krabbe med et smil.

Forløbet indeholder udover tre dages undervisning en repetitionsdag og en mundtlig eksamen, hvor der skal gennemføres en coachingsession med en person.

Akademiuddannelser hører under Dania Erhverv, som arbejder målrettet med at skabe personlig udvikling for den enkelte kursist og vækst for virksomheder i lokalområderne, i regionerne og på landsplan.
De nye hold starter i februar - se de aktuelle fag og meld dig til nu.

 

14.01.15