Dania-dimittend bag Høyers polske millioneventyr

Adam Slupinski har med sin baggrund som markedsføringsøkonom fra Erhvervsakademi Dania sikret Svend Høyer A/S i Hadsten en millionstor fremgang.
nyhed

Det går stærkt ved virksomheden Svend Høyer A/S, og især salgsafdelingen for Polen har rigtig travlt. Den lille afdeling er voksende, og faktisk havde den aldrig eksisteret uden Adam Slupinski, der er uddannet markedsføringsøkonom fra Erhvervsakademi Dania. Mod slutningen af sin uddannelse så han et stort forretningspotentiale i Polen som marked for virksomheden, der leverer elmotorer og transmissionsprodukter.

”Jeg brugte værktøjer, som jeg havde lært på skolen til at lave en markedsanalyse på Polen, hvor vi ikke havde nogen kunder på det tidspunkt. Jeg arbejdede på projektet ved siden af jobbet, og lidt over et halvt år senere sad jeg med 50 siders analyse, strategi og mulige kunder,” siger Adam Slupinski i et interview med Århus Stiftstidende.

Med markedsanalysen i hånden gik han derfor til møde med ledelsen i Svend Høyer, der efterfølgende var med på ideen om Polen som nyt forretningsområde.

Fra 0 til 25 millioner kroner
Beslutningen om at satse på Polen på baggrund af Adam Slupinski’s analyse har siden været en rigtig god investering. På fire år er omsætningen ifølge Århus Stiftstidende steget fra næsten ingenting til 25 millioner kroner. Bare det seneste år har stigningen været på 50 procent.

Adam Slupinskis familie er fra Polen, og den baggrund har haft stor betydning, da det har givet ham en række fordele i forhold til landet, kulturen og især sproget.

”Jeg er selvfølgelig glad og stolt, for det har krævet hårdt arbejde. Det er en speciel følelse at have skabt noget fra bunden, men jeg forsøger også at holde benene på jorden,” forklarer Adam Slupinski, som i dag er Country Manager for Polen.

En af de seneste tilføjelser til staben i den polske afdeling er en Dania-dimittend, der starter til september. Virksomheden har i alt 125 ansatte.