Dania Erhverv vil uddanne medarbejdere til IT-giganten Apple

Dania Erhverv, der er Erhvervsakademi Danias efteruddannelsesenhed, udbyder ny efteruddannelse i Informationsteknologi. Uddannelsen udbydes for at understøtte behovet for kvalificerede IT-medarbejdere til blandt andet Apples nye datacenter i Viborg.
Annemarie Chloe Aabling
nyhed

Med den nye IT-uddannelse vil Dania Erhverv gerne medvirke til at understøtte virksomhedernes behov for opkvalificering, kompetenceudvikling og rekruttering af nye medarbejdere indenfor IT-branchen – heriblandt IT-giganten Apples nye datacenter i Viborg. Uddannelsesstedet bliver Erhvervsakademi Dania i Viborg og Silkeborg, og startskuddet for uddannelsen bliver januar 2017. 

Men allerede 1.-2. december i år tager Dania Erhverv i samarbejde med Innovation Lab forskud på IT-fagligt indhold på et todages seminar, der omhandler Big Data. Seminaret er åbent for tilmelding i slutningen af oktober måned.

Erhvervsrettet IT-uddannelse
Akademiuddannelsen i Informationsteknologi bliver en af de første af flere erhvervsrettede IT-uddannelser fra Dania Erhverv, som udbydes i Øst- og Midtjylland. Uddannelsen har til formål at understøtte behovet for nye IT-medarbejdere i erhvervslivet. Det er dog især det 190.000 kvadratmeter store Apple-center i Viborg, hvor det første spadestik netop er taget, der er baggrunden for, at Dania Erhverv har valgt at tilbyde opkvalificering indenfor IT.

Erhvervsdirektoer Birgitte Riise Bjaerge Dania Erhverv WEB

”Det forventes, at Apples nye datacenter i Viborg får brug for flere hundrede IT-specialister med dugfriske, internationale IT-kompetencer - og det vil vi gerne være med til at understøtte ved at tilbyde en efteruddannelse i Informationsteknologi, der indeholder alt det nyeste indenfor IT-verdenen, ” udtaler erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge, Dania Erhverv.

En fleksibel uddannelse
Akademiuddannelsen i Informationsteknologi tager 3 år, men kan afkortes ved, at man tager flere fag ad gangen. Den er både målrettet nuværende medarbejdere i IT-branchen og medarbejdere, som ønsker en karriere indenfor erhvervet. Uddannelsen tages sideløbende med ens job og foregår således på deltid.

”Uddannelsen indeholder fag som fx systemudvikling, programmering, databaser, IT-sikkerhed, forretnings- og kundeforståelse, infrastruktur-arkitektur m.m. – specialviden, som er nødvendig for at kunne bestride jobs i IT-branchen, og som fremadrettet vil blive endnu mere efterspurgte af virksomhederne, ” siger Birgitte Riise Bjærge og fortsætter:
”Vi udbyder de første forløb i januar 2017 og ser med vores nye efteruddannelsestilbud frem til at hjælpe virksomhederne med at rekruttere kvalificerede it-medarbejdere, ” siger hun og fortsætter:

”Uddannelsen er fleksibel, fordi man kan forme den præcis, som man vil. Man kan tage et eller flere fag, eller tage en hel akademiuddannelse. Den fleksible uddannelsesform appellerer til mange, fordi man kan passe sit job samtidig med, at man efteruddanner sig, ” understreger Birgitte Riise Bjærge.

Flere arbejdspladser og vækst i virksomhederne
Med Apples nye datacenter i Viborg ser erhvervsdirektør Henrik Hansen, VIBORGegnens Erhvervsråd, frem til, at der kommer flere arbejdspladser til Viborg og omegn. Han siger:

Erhvervsdirektoer Hhansen Viborgegnens Erhvervsraad WEB
”Vi er naturligvis stolte af, at Apple, en af verdens største og mest betydningsfulde IT-virksomheder, har valgt at placere et datacenter i Viborg. Et byggeri som vil skabe mange arbejdspladser og sætte Viborg på verdenskortet. Og vi får selvfølgelig brug for kvalificeret arbejdskraft på IT-området. Derfor er vi glade for, at Erhvervsakademi Dania i Viborg tilbyder en IT-efteruddannelse, som skal klæde Viborgvirksomhedernes medarbejdere på med de nyeste IT-kompetencer. Uddannelsen er et positivt tiltag, der kan være med til at skabe vækst for vores virksomheder. ”