Dania indgår stor samarbejdsaftale med Forsvaret

Erhvervsakademi Dania har netop indgået samarbejde med Forsvaret om efteruddannelse af medarbejdere.
Af Annemarie Chloe Aabling
nyhed

Som noget nyt skal Dania efteruddanne Forsvarets medarbejdere i ledelsesværktøjet LEAN. Uddannelsen af medarbejderne har tidligere ligget på Forsvarets interne LEAN-akademi, men nu har Forsvaret valgt at få en ekstern partner. Det er blevet Dania Erhverv, som er Erhvervsakademi Danias efteruddannelsesenhed.

”Vi har netop indgået aftale med Forsvarets Logistik Division om efteruddannelse af deres medarbejdere på flere organisationsniveauer i faget LEAN. Foreløbig har vi planlagt og booket 600 kursusdage til deres medarbejdere i 2016. Vi er naturligvis stolte over at få muligheden for at samarbejde med en stor landsdækkende organisation, og vi ser frem til at udbygge samarbejdet,” siger Birgitte Riise Bjærge, der er chef for Dania Erhverv. 

Poul Nørgaard Andersen, der er LEAN-manager i Forsvarets Logistik Divisionen, er begejstret for samarbejdet.
”Vi har valgt at arbejde sammen med Dania Erhverv af flere grunde. For det første har vi brug for dygtige undervisere, der har ledelseskompetencer fra en lang karriere i erhvervslivet. Dernæst har vi behov for både eksamen og ECTS-point, så vores efteruddannelseskoncept får mere tyngde og fremadrettet kan bruges i videre uddannelsesforløb af vores medarbejdere,”forklarer Poul Nørgaard Andersen og roser samarbejdet for at være topprofessionelt og med gensidig respekt.

Grundlag for mere samarbejde
I første omgang går samarbejdet mellem Dania Erhverv og Forsvarets Logistik Division ud på at efteruddanne medarbejdere i LEAN. På sigt kan Poul Nørgaard Andersen godt forstille sig, at Forsvaret får brug for kurser i fx undervisningsteknik, så grundlaget er lagt for at udbygge samarbejdet i fremtiden.

Ifølge Poul Nørgaard Andersen er Forsvarets Logistik Division inde i en kæmpe omstillingsproces. De har valgt at optimere funktioner og processer med ledelsesværktøjet LEAN, da Logistik Divisionen kan sammenlignes med en civil logistik- eller transportvirksomhed. Formålet er at optimere og effektivisere Logistik Divisionens kundeservice, som er til Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet med beklædning, ammunition, reservedele, brændstof og feltkost.

 

Foto: www.forsvarsgalleriet.dk