Dania investerer i ny robot til undervisning

I Hadsten har de studerende på den videregående uddannelse til automationsteknolog fået nyt robotlegetøj fra Denso for at gøre undervisningen mere fleksibel.
nyhed

”På en skala fra 1 til fuldstændig vildt, er det rigtig vildt,” smiler 24-årige Daniel Kristensen fra Vejen. Han går på 2.semester af den toarige videregående uddannelse til automationsteknolog på Erhvervsakademi Dania i Hadsten, der netop har købt en robotarm fra Denso. Den har en værdi af 270.000 kroner og en vigtig del af undervisningen i robotteknologi, som er kernen i uddannelsen.

Målet med investeringen er at give de studerende mulighed for at lege med det, de i løbet af uddannelsen skal opbygge kompetencer i og efterfølgende arbejde med.

”Undervisningen er meget teoretisk, men det er utrolig vigtigt, at de studerende får teknologien ind under huden og udvikler deres kompetencer. At kunne programmere og lege med robotten gør en stor forskel. Tidligere har vi lånt robotter i nogle uger af leverandører, og det vil vi fortsat gøre, men det kræver meget planlægning. Ved at have en robot selv er vi mere fleksible, og det er nemmere at opbygge læring omkring den,” forklarer campuschef Eva Lund.

Fascinerende nøjagtighed og præcision
Den nye robotarm skaber lykke blandt de studerende, der i stor stil har taget det nye legetøj til sig.

”Det er rigtig rigtig fedt, at vi har fået sådan en robot, og det er dejligt, at den er på studiet fast, så vi kan bruge den og lege med den, når vi har lyst til det. Det er rigtig fascinerende at se, at man kan taste noget på en skærm, og så sker det med nøjagtighed, hastighed og præcision,” fortæller Daniel Kristensen, der bor på kollegiet ved Dania, så han nemt kan sidde til sent med sine medstuderende og arbejde med teknologien.

Næste studiestart på uddannelsen til automationsteknolog er til 24. august 2015, og ansøgningsfristen via optagelse.dk er den 5. juli

 

Billedtekst: Daniel Kristensen (i midten) er sammen med sine medstuderende begejstret for deres nyeste legetøj fra Denso. Foto: Dania.

 

27.03.15