Dania retter blikket mod Kina

Kina og Asien bliver i disse år en endnu vigtigere spiller på det globale marked, og Erhvervsakademi Dania i Hobro øger derfor fokus mod kontinentet på de videregående uddannelser til handelsøkonom og logistikøkonom med temadage og studietur.
nyhed

Det kinesiske nytår varer i 15 dage og faldt i år i starten af februar. I den tid stopper produktionen i Kina, og mange tusinde varer til Europa kommer senere ud til fx de danske forbrugere.
Det er en vigtig viden at have i indkøbs- og logistikbranchen, og derfor er kikkerten rettet ind mod Kina og Asien på uddannelserne til handels- og logistikøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Hobro.

Asien interessant for logistikøkonomer og handelsøkonomer

”Både som sted til outsourcing, som handelspartner og som indkøbssted er Asien meget interessant for både vores kommende logistikøkonomer og handelsøkonomerne med speciale i internationalt indkøb. Verdensdelen og dens betydning inddrages selvfølgelig i undervisningen med blandt andet temadage ud af huset og sandsynligvis en studietur til netop Kina,” fortæller Sonja Juhl Madsen, der er studiekoordinator for både logistik- og handelsøkonomerne.

Globalisering kræver viden om transport og logistik
Hobros handelsøkonomer med speciale i internationalt indkøb har netop brugt en dag på at få større indsigt. På en temadag til Aarhus fik de oplæg fra blandt andre det danske transport- og logistikfirma, Blue Water Shipping. Sammen med Kinas femte største speditør har Blue Water 45 kontorer rundt om i Kina, og kender derfor logistikken omkring Kina særdeles godt.

høk kina

Når handelsøkonomerne med speciale i internationalt indkøb fra Dania i Hobro er færdige med deres uddannelse, kommer mange af dem i job som indkøbere. Med globaliseringen er transport og logistik blevet et vigtigt parameter for den rigtige pris, og da transport fra Asien ifølge Blue Water Shipping ofte ender med at udgøre 1/3 af prisen, er det et særdeles vigtigt område at kunne begå sig i.

General Manager of Seafreight Procurement ved Blue Water Shipping, Christopher Jessen, forklarede de studerende, at en gennemtænkt logistik er centralt for en virksomheds konkurrenceevne både nationalt og internationalt. Et godt samarbejde mellem indkøbere og speditører som ham selv, er derfor vigtig for at få skabt den bedste løsning for virksomheden.

Temadagen bød også på et foredrag på Aarhus Universitet om Kina af Lilli Hoiting Li fra Asian Studies og en havnerundfart på Aarhus Havn. Den er Danmarks største container-havn og håndterer næsten 700.000 containere om året.

container