Dania samarbejder med Randers HF & VUC om fagpakke

Som noget nyt kan studerende tage en fagpakke med fire fag på HF-enkeltfag på Randers HF & VUC, der kvalificerer til at søge ind på Erhvervsakademi Danias toårige businessuddannelser i Hobro og Randers.Studievejledere fra begge uddannelser står bag det nye samarbejde, der allerede har tiltrukket de første studerende.
nyhed

 

Hvis man gerne vil kvalificere sig hurtigt til at tage en videregående uddannelse på Erhvervsakademi Dania, har erhvervsakademiets studievejleder nu udviklet en ny løsning i samarbejde med Randers HF & VUC. I stedet for at bruge to eller tre år på at tage en hel studentereksamen kan man nu nøjes med fire fag i en såkaldt fagpakke på HF-enkeltfag på et år. Det kræver dog, at man har andre relevante erfaringer med sig fra uddannelse eller job. Fagpakkerne er rettet mod erhvervsakademiets uddannelser til serviceøkonom, handelsøkonom, markedsføringsøkonom og finansøkonom.

”Vi vil gerne stå sammen om at skabe gode og effektive uddannelsestilbud i Randers, der kan løfte byens borgere,” fortæller Anne Lise Nygaard, der er studievejleder på Randers HF & VUC. Idéen med samarbejdet med Erhvervsakademi Dania er at tilbyde en hurtig genvej til de studerende, som har forladt folkeskolen for nogle år siden og nu har besluttet sig for at tage en erhvervsakademisk uddannelse, men som mangler faglige kvalifikationer for at kunne søge ind.

”For de studerende, der er meget målrettede i deres ønske om videregående uddannelse og gerne vil spare tid, er vores etårige fagpakker en god løsning til de uddannelser, hvor en hel studentereksamen ikke er et adgangskrav,” uddyber Anne Lise Nygaard.

Hurtig genvej

En af de studerende, der har haft glæde af det nye tilbud, er 21-årige Thor Filipsen fra Randers. Lige nu er han i fuld gang med at gå til afsluttende eksamener i dansk, engelsk, matematik og samfundsfag som HF-enkeltfag på Randers HF & VUC, så han kan søge ind på Erhvervsakademi Danias uddannelse som handelsøkonom og forhåbentlig starte der til august.

”Fagpakken er en rigtig god løsning for mig, fordi jeg er fast besluttet på min næste uddannelse og gerne vil i gang med den så hurtigt som muligt. Jeg har netop de fag, jeg har brug for til at søge ind på handelsøkonomuddannelsen, og jeg sparer tid ved kun at bruge et år på en fagpakke i stedet for to år på en hel HF, som jeg ikke har brug for,” fortæller han. Efter 10. klasse tog han en HG på handelsskolen, og siden da har han arbejdet på en af byens caféer som tjener og bestyrer.

”Det har været en kanon god oplevelse for mig at vende tilbage til skolebænken, og jeg har lært rigtigt meget i løbet af det sidste år her på Randers HF & VUC. Min mor siger også, at hun aldrig før har set mig gøre så meget ud af skolen som nu,” smiler Thor Filipsen.

Målrettet uddannelse

Da han valgte HG efter folkeskolen, var motivationen til at overse, men det var skoletrætheden til gengæld ikke. Han valgte primært uddannelsen for at følge efter sine kammerater og for at imødekomme sine forældres ønske om, at han skulle hurtigt i gang med en uddannelse.

”Nu er det helt anderledes, og min tid på fagpakken har ændret hele min tilgang til at gå i skole. Nu er motivationen til stede, for jeg har selv valgt vejen til netop den uddannelse, jeg gerne vil have. Pausen fra skolen har været med til at gøre mig klar igen, og det betyder også meget for mit udbytte af fagene, at jeg er ældre nu. Jeg føler mig klogere og mere velformuleret nu, end da jeg begyndte her på Randers HF & VUC for snart et år siden, men det var selvfølgelig også hårdt i starten at få hovedet i gang igen.”

Han oplever desuden, at fagpakken er en god indgang til en videregående uddannelse, fordi forløbet ruster ham til at studere.

”Det har motiveret mig, at lærerne på HF gør sig umage og er gode til at tage hensyn til vores forskellige faglige behov. Vi har også fungeret rigtigt godt sammen på holdet, hvor vi er mellem 18 og 25 år.”

Til august håber han at starte på Erhvervsakademi Danias toårige uddannelse som handelsøkonom. ”På sigt vil jeg gerne have et arbejde som kørende sælger, så derfor vil jeg gerne have en uddannelse som handelsøkonom. Min kæreste har gået på erhvervsakademiet, og fra hende ved jeg, at det er et godt uddannelsessted, der gør teorien brugbar i forhold til de konkrete jobs, man kan søge bagefter.”

På Erhvervsakademi Dania er man glad for det nye samarbejde omkring kvalificerende fagpakker

”En fagpakke målrettet en af vores businessuddannelser er et rigtigt godt tilbud til unge, der måske ikke har gennemført en hel ungdomsuddannelse, men i stedet valgt at være på arbejdsmarkedet i nogle år.

Når vi optager nye studerende på Dania, ser vi også på deres erhvervserfaring, for vi vil gerne give kredit for, at man kommer med en anden baggrund end bare uddannelse. Det giver tit et godt modspil på holdene her, at de studerende kommer med forskellige baggrunde,” udtaler Nikolaj Zethner, der er studievejleder på Erhvervsakademi Dania.

[image]
Central studievejleder og studievejleder Campus Randers - økonomiske uddannelser
Træffes typisk telefonisk og personligt mandag, onsdag og fredag i tidsrummet 10-12. Skriv evt. mail for aftale.

En fagpakke består af fire fag på gymnasiale niveauer, og fagpakken består af netop de fag, som er adgangskrav på den pågældende uddannelse på erhvervsakademiet. Fx består fagpakken rettet mod uddannelsen som handelsøkonom af dansk A, samfundsfag B, engelsk B og erhvervsøkonomi eller matematik på C-niveau. Det er muligt at følge et eller flere af fagene som fleksibel fjernundervisning.

Man skal være fyldt 21 år for at blive optaget på en fagpakke rettet mod Erhvervsakademi Dania.