Handelsøkonom Patrick arbejder med sin hobby: Cykler

Som tidligere cykelrytter på distriktslandsholdet er handelsøkonom-studerende Patrick Behrens i sit rette element som praktikant hos cykelforhandleren Dania Bikes i Rødekro.
nyhed

Sidste år flyttede Patrick Behrens fra Aabenraa til Horsens efter én ting:
Han ville læse til handelsøkonom med speciale i events på Erhvervsakademi Dania. Som en del af den toårige videregående uddannelse er han nu i praktik i otte måneder ved navnesøsteren Dania Bikes, der ligger i Rødekro.
Den 600 kvadratmeter store cykelforretning åbnede i april, og allerede da var Patrick tilknyttet stedet, selvom det krævede sit at bo og studere i Horsens og arbejde i Rødekro.

Men Dania Bikes var det helt rigtige sted for 20-årige Patrick Behrens, der har været licenscykelrytter og kørt løb for distriktslandsholdet.

”Cykling betyder alt for mig. Jeg elsker det. Hver dag jeg træder ind i butikken, bliver jeg glad af at kunne arbejde med min hobby,” forklarer Patrick Behrens, der i dag igen bor i Aabenraa.

Det perfekte cykel-match
Passionen og den personlige erfaring inden for cykling bruger han dagligt, når han guider kunder i at finde det helt rigtige cykel-match. Kodeordet er at lytte.

”Med et udvalg på omkring 400 cykler er det vigtigt at lytte og forstå kundens ønsker og behov for at kunne finde den perfekte cykel. Vi har alt fra dyre racer-cykler og mouintainbikes til de almindelige og el-cykler, så mulighederne er mange, hvilket gør rådgivningen endnu vigtigere,” siger Patrick.

Udviklende arbejde
Efterhånden som han er kommet mere og mere ind i arbejdet ved Dania Bikes, har Patrick også fået flere opgaver. Lige nu er han i gang med at bygge en helt ny hjemmeside op fra bunden ved siden af alt arbejdet i butikken, ligesom han bestiller varer hjem, arrangerer større cykel-events og styrer webshoppen, der hele tiden skal opdateres.

”Jeg bruger mange af de redskaber, jeg har lært ved Erhvervsakademi Dania i Horsens. For noget tid siden holdt vi et triatlon, hvor jeg stod for rigtig meget, og det havde jeg ikke kunnet uden at have haft specialet i events,” forklarer Patrick.

Ansvaret og de mange forskellige opgaver har udviklet ham meget.

”Før jeg startede ved Dania Bikes, var jeg ret konfliktsky og havde svært ved at tage telefonen. Nu kan jeg holde mange bolde i luften på en gang, og jeg er ikke bange for at give min professionelle holdning til kende,” fortæller Patrick, der håber på at fortsætte ved cykelforhandleren, når han er færdig med sin uddannelse:
”Jeg skal bare gøre mit bedste, og så skal resten nok gå,” smiler han.

Læs mere om uddannelsen til handelsøkonom her.

Foto: Michael Bork

08.01.15