Dania-studerende giver amerikanere perspektiv

Amerikanske studerende lærer mere, når de samarbejder med danske studerende. Det mener dekanen, Terry Lease, fra Florida International University, der byder Erhvervsakademi Dania indenfor på campus
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

”Velkommen på Florida International University. Det er dejligt, at I er her, så vores studerende kan se, hvem de konkurrerer mod for de fede jobs i servicebranchen.”

Med de ord bød assisterende dekan og ph.d., Terry Lease, studerende fra Erhvervsakademi Dania velkommen på Florida International University i Miami i USA. I øjeblikket er 33 studerende på den videregående uddannelse til serviceøkonom i Florida i en måned for at lære mere om oplevelser, events og turisme, der er kernen i uddannelsen.

I en uge af turen låner universitetet lokaler ud til Dania.

”Vi er et internationalt universitet, og vi vil gerne hjælpe de studerende med at få et internationalt netværk indenfor hospitality. At få besøg fra Danmark er med til at give dem et nyt perspektiv på deres liv, så når vi får chancen for at få internationale studerende på besøg, så tager vi den,” forklarer dekan Terry Lease fra universitetet, der har 2400 studerende. Næsten det præcis samme antal som Erhvervsakademi Dania.

Han så gerne, at endnu flere tog til udlandet og oplevede andre kulturer, men eftersom det koster penge at tage en videregående uddannelse i USA, bliver det ikke til så meget.

”Mange studerende har ikke råd til at tage til udlandet, så ved at de studerende fra Erhvervsakademi Dania kommer her, får de flere indtryk, perspektiv og lærer flere kulturer at kende, så vi er meget glade for at låne vores lokaler ud,” smiler han.

I næste uge skal Danias studerende være frivillige på SOBE Wine & Food Festival, der er en af verdens største fødevarefestivaller, sammen med studerende fra Florida International University.

Mai Britt Og Janieve Talks Small2