Studerende lærer kultur the american way

Professor Tanke styrede slagets gang, da serviceøkonomer fra Erhvervsakademi Dania havde forelæsning om multikulturelle forskelle sammen med amerikanske studerende på Florida International University
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

”Det er virkelig dyrt at gå i skole, så ved siden af arbejder jeg en hel del,” fortæller Janive Santine.
”For mig er det gratis,” siger Mai-Britt Svendsen (foto)
”Du er virkelig heldig,” svarer Janive Santine.

Mens hun er bryllupsplanlægger og studerende på Florida International University, læser Mai-Britt Svendsen til serviceøkonom på Erhvervsakademi Dania.
Snakken mellem de to er starten på en forelæsning om multikulturelle forskelle på universitetet og en del af en måneds undervisning for 33 serviceøkonomer i Florida med fokus på oplevelser, events og turisme.

Netop at deltage på professor Tankes hold var en god og lærerig oplevelse for 24-årige Mai-Britt Svendsen og de andre studerende.Mai Britt Og Janieve Talks Small2

”Det var inspirerende at være med til en amerikansk undervisning. Det foregik på en anden måde, end vi er vant til, og professor Tanke var virkelig dygtig til at lægge op til dialog. Alle var engagerede i diskussionen af kulturelle forskelle, fordomme og stereotyper, og det skabte en intens undervisning, som jeg godt kunne forholde mig til,”  fortæller Mai-Britt Svendsen, der læser på Dania i Randers.

Hun har event som speciale på den videregående uddannelse til serviceøkonom, og derfor var Janive Santines job som bryllupsplanlægger også interessant at høre mere om.

”Hun var lidt længere i sin uddannelse end mig, og derfor var det spændende at høre, hvordan hun er i gang med at bygge sin virksomhed med bryllupsplanlægning op. Det var fedt at spørge ind til de valg, hun i den forbindelse har taget med fx at have tre jobs ved siden af, fordi jeg også gerne vil arbejde med events,” siger Mai-Britt Svendsen.

Prof Tanke Small

I næste uge skal Danias studerende være frivillige på SOBE Wine & Food Festival, der er en af verdens største fødevarefestivaller, sammen med studerende fra Florida International University.