Danias el-installatører får fingeren på pulsen med Pilz

De studerende på uddannelsen til El-installatør på Erhvervsakademi Dania i Hadsten havde besøg af virksomheden Pilz, der videregav den nyeste viden inden for maskinsikkerhed.
nyhed

Tirsdag var den erfarne Dania-underviser erstattet af to mænd i ternede skjorter på den videregående uddannelse til El-installatør på Erhvervsakademi Dania i Hadsten. De to herrer, Erik Møller og Tom Lorentsen, kom fra virksomheden Pilz, der producerer og sælger sikkerhedssystemer til maskinindustrien. Den 66 år gamle tyske virksomhed med over 1800 ansatte laver alt i maskinsikkerhed fra sensorteknologi og komponenter til betjeningssystemer og software.

Derfor er Erik Møller og Tom Lorentzen de perfekte undervisere, når de studerende skal have den nyeste viden om maskinsikkerhed og sikkerhedssystemer til maskiner.

pilz undervisning

”Pilz har undervist på Dania tidligere med stor succes. De har fingeren på pulsen inden for maskinsikkerhed, og når de underviser i deres spidskompetence, får vores studerende en opdateret viden omkring sikkerhedssystemer til maskiner,” fortæller Leif Peter Jensen, der underviser på den videregående uddannelse til El-installatør.

Mål at udbrede kendskabet til maskinsikkerhed
De to medarbejdere fra Pilz’ danske afdeling i Sønderborg er glade for at komme til Erhvervsakademi Dania i Hadsten og undervise.

”Vi mener, at vi har et ansvar for at videreformidle den viden, vi har. Vi har en interesse i at udbrede kendskabet til maskinsikkerheden og de regler, lovgivning og direktiver, som maskiner i dag er omfattet af. Derfor er undervisningen også meget neutral uden særligt fokus på Pilz’ produkter. Vi drager dog nytte af, at vi og vores produkter senere bliver genkendt, når de studerende er færdige på studiet,” forklarer Erik Møller, der er Sales Engineer ved Pilz og certificeret maskinsikkerhedsekspert, om samarbejdet med Dania.

pilz erik møller