Danias studerende bruger påskeferien til at skabe iværksætteri-firma

Datamatikerstuderende Mads Kold og Marcus Harrestrup har taget initiativet til den første Boot Days, hvor studerende fra alle Danias uddannelser i Skive deltager på tværs af faglighed med det mål at skabe noget nyt. ”Tværfaglighed er forudsætningen for at få skudt noget i luften,” siger Mads Kold, om den kommende Boot Days, der med QR-koder som omdrejningspunkt gerne skulle munde ud i et iværksætterfirma i Skive.
nyhed

Boot Days finder sted på Erhvervsakademi Dania på Arvikavej 2A i påskeferien op til skærtorsdag.”Vi får travlt de tre dage. Lige nu er vi 20-21 studerende. Vi vil arbejde med en proces, hvor fx serviceøkonomer laver produktindhold og marketingstrategi, og multimediedesignere designer en hjemmeside for det ”app-produkt” som datamatikerne programmerer. For at det skal komme ud i verden, skal produktionsteknologerne på banen med fx en prototype til et skilt, der kan hjælpe turister rundt i Skive Kommune,” fortæller Mads begejstret.

Med tværfagligheden som ballast vil Boot Days transformere viden ud til et salgsklart produkt målrettet en niche på turist- og oplevelsesmarkedet

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter vil være aktiv med til skabelsen af et nyt firma. Direktør Jens Enevold Kristensen deltager på Boot Days med rådgivning om alt fra etablering, CVR og partnerskabskonstellationer for de studerende, der ønsker at være medejere af iværksætteri-firmaet, efter præsentationen onsdag eftermiddag.

Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard er med som gæst på Boot Days onsdag kl. 13-14, hvor han vil opleve resultatet af de studerendes arbejde.

”Det er en fed måde at få folk til at mærke, hvordan det er at være iværksætter. Det er spændende, fordi det er en tværfaglig event, der er drevet af de studerende selv,” fortæller Mads og Marcus. De er begge datamatikerstuderende, og har erfaring med flere firmaer, selvom de bare er henholdsvis 29 og 25 år. De to står bag eventen og har også skaffet sponsorerne Microsoft, Mentium og Erhvervsakademi Dania, der støtter med mad og lokaler, hvor fx også servere er sat op. Klaus Nørregaard, der er underviser på Dania vil også være på Boot Days, så bl.a. praktikken fungerer.