Danias studerende viser fremtidens museum frem

Multimediedesigner- og serviceøkonomstuderende fra Erhvervsakademi Dania i Skive har i en tværfaglig uge arbejdet intenst med udfordringen ”hvordan skal fremtidens museum se ud?”. Ni prototyper og ni videofilm var resultatet, da bl.a. Skives turistchef deltog i præsentationen.
nyhed

Hvorfor ikke lave museum for de klimaforandrede eller for de demente? Gruppe nr. 3 mikset af multimediedesignere og serviceøkonomer stillede mange spørgsmål, som integreret i en spændende stor prototype gav stof til eftertanke.

Museer er rammen for oplevelser for alle og med fokus på de handicappede havde gruppen lavet en multibane, som eksempel på hvordan sportsudstilling kan formidles. En pipeline fra Hancock Bryggeri direkte ind på museet og videre til stadion var en anden mulighed, når der gjaldt Skives industrihistorie.

Kulørt springvand afspejler aktivitet i Art Box

artboxFørste gruppe havde bygget en stor 8 x 8 x8 meter bygning, der som en ART BOX var rammen for individuelle kunstbookninger. Deltagere kan folde sig ud på mange måder i selve ART BOX, og resultatet bliver projiceret op på ydersiden af box`en. Allerede i parkområdet bliver man som gæst påvirket gennem farvet springvand styret at den handling, der foregår inde i box`en.

Udstilling gemmes på Ipad til senere brug
Ipad var en central del af den anden gruppes bud på museumsformidling og særligt indhold i forhold til målgrupper.  Customized museum – Mit Museum var omdrejningspunktet, og i løsningen indgik både en app med personlig vinkling af en udstilling samt mulighed for at gemme indhold fra oplevelse, hvilket fx skoleelever kunne have brug for.

Tværfaglighed giver mening

gruppe søk + mmdGruppe nr. fem bestod af serviceøkonomerne Line Simonsen og Martin Dybdal samt multimediedesignerene Nicolaj Don, Emil Jacobsen og Mikael Mouritsen.

”Vi startede med at snakke om, hvem vi er for at lære hinanden at kende fra start af. Vi fik de mest vanvittige ideer og havde ingen grænser ,” fortæller Martin om processen i gruppen. De valgte en målgruppe, og det var 18-29 årige unge, der typisk ikke ville besøge museer, som de er i dag.

Gruppen afholdt interview med datamatiker studerende for at få deres bud. Temaet for fremtidens museum var Teknologi, både med teknologi, som vi kender den i dag i pc, smarts phones og tablets men også arbejdet med 4D rum i en virtuel verden. Her kan man røre ved alt, alle sanser bliver brugt. Line fortæller, at de i cafeen har lavet teknologi borde, hvor man selv trykker en bestilling. En del af museet er store skærme, hvor man benytte touch funktion.

De fem Dania-studerende er begejstret for forløbet. De har fået øje for deres uddannelsers særkende og hvilke kompetencer, som de hver i sær er stærke i.  Samarbejde har fungeret, og når de havde en umulig idé, har de sammen fundet en løsning. ”Det kan lade sig gøre” har været tilgangen til både opgaven og det at arbejde på tværs.

Mødre på barsel har tid – og er sultne?
Mødre på barselhar nogen gange tid, og hvorfor ikke bruge den på et museum, var ideen bag det fjerde gruppeoplæg.  Temaet var det levende og appetitlige museum. Multimediedesignerne havde haft gang i visualiseringsværktøjerne, for en video viste vejen rundt på museet, hvor også hologrammer spillede en stor rolle. Alt var for målgruppen af mødre på barsel gjort spiseligt i anden halvdel af museet.

4D og fem sanser
Opfordringen fra gruppe nr. seks lød på, at man skal tage familien med på oplevelse. Fremtidens museum er målrettet børnefamilien og arbejder med alle sanser i et 4 D univers. Man kan se dyrene, høre dem brøle, lugte og føle deres pels. 

zoo

Bold følger med museumsbillet
Når man køber billet til gruppe nr. ottes interaktive museum, følger der en bold med. Og uanset om det er en udstilling om USA eller om en sportsgren, så giver bolden flere muligheder. Man indtaster sine data som gæst, og bolden giver individuelle informationer undervejs rundt på museet, hvor også tale, vind og musik pirrer sanserne. Bolden lagrer data som på den måde kommer med hjem. Og når museet har ny udstilling, vil bolden giver ejeren besked.

bold museum

Sportsdyst målrettet drenge

Et stadion er rammen for særudstillinger om basket, fodbold og bueskydning. Museet er skarpt målrettet drenge mellem 5 og 17 år og de vil under et besøg få mulighed for at afprøve en masse aktiviteter.

Touchworld i skalerbar byggestil

En særlig skalerbar bygning var rammen om den 7. gruppes oplæg til fremtidens museum, der havde unge studerende som målgruppe. Man vil som museumsgæst kunne opleve en udstilling 360 grader rundt, hvor sanserne sættes i spil. Skærme på alle vægge, i loftet og på gulvet gør det muligt at lege med spil i denne Touch-world.

Underviserne Niels Østergaard og Marie Louise Willerslev takkede efter videopræsentationerne alle grupperne og fortalte, at serviceøkonomerne i den næste tid vil arbejde videre med fire af de ni ideer og matche dem med turismemålgrupperne i Skive. Turistchef Alice Bank Danielsen vil overfor alle de medvirkende studerende præsentere kommunens turismestrategi og på den måde vil tværfagligheden i den kommende uge fortsætte på de videregående uddannelser på Erhvervsakademi Dania i Skive.

skalerbar museum

26.11.2014