De olympiske lege 2014 blev afholdt i Vejlby-Risskov

Den 10. april blev De Olympiske Lege anno 2014 afviklet for 200 elever fra 6. klasser i Aarhus kommune. I Vejlby-Risskov hallen bød dagen på en lang række alternative OL-discipliner samt spændende konkurrencer for de deltagende elever. Siden midten af januar har en klasse serviceøkonomer med speciale i Sport & Event Management på Erhvervsakademi Dania i Randers arbejdet med at planlægningen.
nyhed

Serviceøkonom-studerende har selv stået for alt omkring eventen som en del af deres undervisning på Erhvervsakademi Dania:

• Indbydelse og program til skolerne

• Planlægning af aktiviteter

• Finde sponsorer og præmier

• Få pressedækning

• Lave en info folder og hjemmeside”state of the Art

• Resultatstyring med GEMS management system

ol b

Temaet i år var ”Vild med OL”, og formålet var at skabe en sjov og anderledes aktivitetsdag for 6. klasse eleverne - samtidig med at sætte fokus på forskellige kulturer og skabe et fundament for læring. Inden arrangementet besøgte de deltagende elever en hjemmeside fremstillet specielt til dagen. Her fik de bl.a. havde adgang til en masse information om forskelligt udvalgte lande i verden. Informationerne var meget nyttige for eleverne på aktivitetsdagen, idet de var koblet op på nogle af konkurrencerne.  På selve dagen var der forskellige aktiviteter med en blanding af fysisk leg og viden - alt med inspiration fra mere eller mindre kendte OL-discipliner.

De studerende har også arbejdet med et Games and Sport Event Management (GEMS) system, som man har fået lovet til at låne til formålet.  Det er vigtigt, at de studerende får lejlighed til at arbejde med et ”State of the Art” management system, så de får erfaringer med sig, som de kan bruge som event arrangører på arbejdsmarkedet efter de to år, som den videregående uddannelse til Serviceøkonom tager. GEMS bruges meget i Canada og USA, men det er faktisk udviklet i Danmark af et lokalt Aarhus firma: http://www.gems.pro/ 

De skiftlige evalueringer fra skolerne fortæller, at alle eleverne havde en pragtfuld dag i Vejlby Risskov Hallen den 10. april 2014.

ol c