Designspeciale lokker i storesøsters fodspor

Specialet i design og storesøster har overbevidst Louise Bak Andersen fra Randers om, at produktionsteknolog-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania er den rigtige for hende
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

”Det er faktisk over et år siden, jeg var her sidst. Det var til åbent hus sidste år, hvor jeg talte med studievejlederen for produktionsteknologuddannelsen, og så vidste jeg, at dét var uddannelsen for mig,” fortæller Louise Bak Andersen på vej ned ad gangen på Erhvervsakademi Dania i Randers.

Den 25-årige HF-elev søgte ind allerede 19. februar og har ikke ønsket andre uddannelser end produktionsteknolog i Randers. For hende er det bredden og specialet i design, som lokker.

”Det appellerer mere til mig at arbejde med finere materialer end maskiner og logistik. Jeg er ikke så meget til det ’grove’, men det fedeste ved uddannelsen er, at den er så bred, så der er rigtig mange processer, man kan indgå i. Alle virksomheder kan bruge en produktionsteknolog,” siger Louise Bak Andersen, der udmærket kender til livet som produktionsteknolog.

”Min storesøster er også uddannet produktionsteknolog fra erhvervsakademiet, og i dag arbejder hun ved brilleproducenten Lindberg, så hun har inspireret mig til at gå den vej,” smiler hun.

Overskuelige to år

Lige nu læser Louise Bak Andersen på HF i Randers og glæder sig til at blive student til juni. Før det har hun taget uddannelsen til frisør, men det er en hård branche, hvis man har dårligt knæ.

”Man står rigtig meget op og går, så jeg kunne godt se, at jeg ikke kunne lave det, til jeg blev 60 år. Derfor vil jeg tage en ny uddannelse og prøve noget andet, mens jeg er ung. Samtidig kan jeg godt lide, at produktionsteknologuddannelsen tager to år og er overskuelig," smiler hun og slutter

"På en skala fra 1-10 glæder jeg mig cirka 100 til at få svar den 30. juli.”