Det bliver i familien

Nick Thorsø og Sabina Thorsø har mere end blot efternavnet til fælles. Lillebror og storesøster læser begge til finansøkonom på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg, og derudover er søskendeparret begge medlem af De Studerendes Råd.
nyhed

Storesøster Sabina på 23 griner, da de får spørgsmålet om, hvem af de to søskende, der er ældst. ”Det bliver vi tit spurgt om”, siger Sabina med et smil, og tilføjer, at lillebror Nick kun er et år yngre end hende. Nick læser på 2. semester til finansøkonom, og det var ham, der inspirerede Sabina til også at begynde på den videregående uddannelse i september. ”Nick fortalte rigtig godt om uddannelsen, og at Dania var et rart sted at være, og da jeg relativt tidligt på jurastudiet indså, at det ikke var det rette sted for mig, tænkte jeg, at jeg ville læse til finansøkonom i Silkeborg.”

Nick startede på Dania på Bredhøjvej i Silkeborg med en handelsgymnasium studentereksamen i bagagen, og Sabinas baggrund er en HF-eksamen. Hun bor stadig hos forældrene i Silkeborg området, mens Nick er flyttet til Viby.


Fokus på erfaring og netværk
Nick har altid vidst, at han ville have noget med den finansielle sektor at gøre. ”Jeg vil rigtig gerne arbejde i en bank, og ser mig selv som erhvervsrådgiver på den lange bane. Jeg har et studiejob i Nykredit, hvilket har givet mig en masse erfaring og indsigt i at arbejde i en finansiel sektor. Og så har det helt konkret også kastet en praktikplads af sig”, siger Nick glad. Nick og Sabina er meget bevidste om, at det at skabe sig et professionelt netværk og at få noget praktisk erhvervserfaring er alfa og omega, når man som færdiguddannet skal ud at søge arbejde. Nick fortæller: ”Jeg ser studiet som et fuldtidsarbejde, hvor man er på skolen og deltager i undervisningen, løser opgaver og diskuterer i studiegrupper og efter skole bruger sit fritidsjob på at få en masse praktisk erfaring og skabe et netværk.” ”Ja, man bliver nødt til at kaste sig selv i spil, hvis man vil noget med sin uddannelse og sin karriere”, tilføjer Sabina.

Indflydelse gennem involvering
Ud over at Nick og Sabina begge læser på det samme studie, er de også medlem af De Studerendes Råd – et organ for de studerende, hvor de kan øve indflydelse på Dania som uddannelsesinstitution og være med til at skabe et aktivt studiemiljø, og hvor de studerende kan give deres meninger til kende. Nick er næstformand og deltager i to årlige møder med de andre formænd og næstformænd fra de andre Dania afdelinger samt rektoratet. ”Jeg synes, det er vigtigt, at engagere sig i det miljø man er en del af, og at det er fedt at have indflydelse”, siger Nick. Og Sabina tilføjer, at ”man bliver nødt til at gøre noget ekstra for at skille sig ud fra de andre studerende, og at være medlem af De Studerendes Råd er blandt andet med til at skabe nogle kontakter til et eventuelt kommende praktiksted.”