Det falder Kate nemt at programmere

”Jeg har fundet min rette hylde, og det falder mig nemt at programmere,” siger datamatikerstuderende Kate Frederiksen fra Erhvervsakademi Dania i Grenaa. Kate er 21 år og flyttet til Grenaa fra Aalestrup. Hun vil gerne til udlandet og arbejde for et spilfirma, og det må gerne være Japan. ”Jeg kigger på mulighederne nu, så jeg kan planlægge det,” siger Kate.
nyhed

Kate er erhvervsuddannet som Web Integrator og blev færdig sommeren 2013.  ”I efteråret læste jeg op på matematikken og på engelsk, så jeg var klar til studiestart i februar,” fortæller Kate, der har en atypisk autisme, der gør at matematik og dermed også programmering falder hende mere naturligt. Hun har altid spillet, og hendes ingeniør-far har præget hende positivt i forhold til ny elektronik.

”Jeg vidste godt, at datamatikerstudiet er en ”mandet” verden,” siger Kate, der synes, at gruppearbejdet i introperioden med at lave et spil på tre dage gik godt.

Hun ved, at hun kan mere, og har kæmpet sig op fra en folkeskoletid, der ikke var præget af succesoplevelser. Hun ville mere end Web Integrator rollen. ”Jeg tog chancen og søgte ind, for jeg kan mere,” var drivkraften hos Kate i forhold til at søge den videregående uddannelse på 2 ½ år.

I forhold til mulighederne for at blive selvstændig og afprøve iværksættermulighederne i The Ranch, som er inkubator-miljøet på Dania i Grenaa, siger Kate: ”Jeg overvejer det. Det handler nok meget om at finde én, der matcher mig i forhold til ideer. Jeg skal også se, om jeg kan klare det ved siden af skolen.”

Kate ved godt, at hun er særlig, når det gælder spil: ”Jeg er nok den, der spiller flest forskellige spil blandt mine venner. ”Gears of war” er dog mit favoritspil, fordi jeg godt kan lide historien og alle de særlige våben.”