Drømmen om at arbejde for Smukfest er gået i opfyldelse for handelsøkonom

En skulderskade tvang Søren Mylund Pedersen til at stoppe som slagteriarbejder. Nu er han som 48-årig ved tage den videregående uddannelse til handelsøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Horsens, så han for alvor kan arbejde med det, der interesserer ham mest: Events.
nyhed

Græsset på Søren Mylund Pedersens have i Horsens er blevet rigtig langt og har næsten nået knæhøjde. Søren selv griner af det. Det har nemlig været en travl sommer. ”Jeg har jo nærmest ikke været hjemme siden 2. juli på grund af sommerferie, Skanderborg festival og Smukfest Copenhagen, så det er rart at have en uge fri nu,” smiler den 48-årige familiefar til to.

Ny uddannelsesvej efter skulderskade
Det lå ellers ikke i kortene, at Søren skulle læse videre på Erhvervsakademi Dania i Horsens. I mange år kørte han lastbil i frugt- og grøntbranchen, inden han fik arbejde som slagteriarbejder ved Danish Crown i Horsens. Men 16 år senere tvang en kronisk tennisalbue i venstre arm ham til at søge nye veje, og her forelskede han sig hurtigt i uddannelsen til handelsøkonom og særligt Horsens-specialet i event.

Oplevelser og events har nemlig været hans store passion i mange år og udspringer af 25 år som frivillig på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. ”Jeg holder meget af at arbejde med og på festivallen, da det er meget afvekslende.  Jeg kender de frivillige og lederne bag festivallen rigtig godt, så da jeg manglede en praktikplads, spurgte jeg selvfølgelig dem,” siger Søren, der fra august til januar er i praktik hos Smuk Event A/S.

Handelsøkonomen kom med i førerbunkeren
I første del af praktikken kom Søren med i styregruppen bag Smukfest Copenhagen: En splinterny to-dages festival på 10-øren i København, der starter ugen efter, at festivallen i Skanderborg er slut.
”Vi var seks personer i styregruppen for festivallen, så jeg kom direkte ind i førebunkeren og fik opgaver, jeg skulle stå for med det samme. Jeg var på mange timer om dagen, så det var hårdt - men sjovt,” forklarer Søren.

Torsdag var festivallen mest en familiedag med 8.000 gæster, mens der fredag var fuldt festivalprogram, og med 13.000 gæster den dag var den nye Smukfest Copenhagen en succes.

”Der er selvfølgelig altid ting, som man lærer af, når noget er første gang, og ting, der kan gøres bedre, og sådan var det også med festivallen i København. Næste gang skal vi fx have egne barer i stedet for at hente dem fra Skanderborg, for det tog alt for lang tid, men overordnet set var det en vellykket festival,” siger Søren.

Firmajulefrokoster og Horsens Ny Teater
Nu skulle man måske tro, at Sørens næste halve års praktik gik stille og roligt for sig med at planlægge næste års festival i København, men nix. Smuk Event A/S er nemlig meget mere end de to festivaller, så i løbet af efteråret skal Søren være med til at arrangere firmaevents og firmafester for bl.a. Jem & Fix, lave teambuildingarrangementer og mange julefrokoster i november og december. Oveni vil han gerne lave en markedsføringsplan, inden han d. 5. januar 2015 begynder anden del af sin praktik ved Horsens Ny Teater.

”Teateret skal tilbage og være lokalt samlingssted for kulturen, og den profil skal jeg være med til gøre skarp ved at lave markedsføring. Det, stedet og arrangementer har jeg mange anderledes ideer til, så det bliver også spændende og travlt,” forklarer Søren og slutter med et smil: ”Så græsset bliver nok langt igen inden længe.”