Drømmen gik i opfyldelse ved Tesla Motors

Handelsøkonom Emilie Løyche fra Erhvervsakademi Dania i Silkeborg har altid været glad for biler og at sælge. Nu har hun fået sit drømmejob og officielt solgt sin første bil som produktspecialist ved Tesla Motors.
nyhed

Solen var allerede ved at få godt fat på den sommerdag midt i august. Pr rutine tjekkede 25-årige Emilie Løyche mailboksen for nyt om de jobs, hun havde søgt ved primært bilfirmaer siden afslutningen af sin uddannelse til handelsøkonom. Egentlig var hun kommet ind på et nyt studie. Det føltes ikke helt rigtigt, men det var bedre end at gå arbejdsløs.

Pludselig gik hendes verden i stå. En af hendes mails var fra Tesla Motors.

Den helt rigtige arbejdsplads
Mailen indeholdt tilbud om en samtale med den verdenskendte el-bilsproducent. Derfor droppede silkeborgensiske Emilie Løyche det nye studie - allerede før samtalen.

”Det føltes bare rigtigt, selvom mine nye holdkammerater synes, at jeg var tosset. Men der vil altid være nogen, som har ondt et vist sted over de muligheder, man får ved at være åben og turde springe ud i det ukendte,” siger Emilie Løyche.

Samtalen gik over al forventning, og hun fik jobbet som produktspecialist i den nye afdeling i Aarhus, som sælger luksus el-biler.

”Det er sindssygt fedt at være med fra starten og være med til at bygge afdelingen op. Jeg er blevet fyldt med viden om Tesla, og samtidig elsker jeg de miljøvenlige biler. Det gør ondt i mig at sælge almindelige biler, og via mit job føler jeg, at jeg kan hjælpe med at redde miljøet. Hvis man kan gøre bare en lille smule til at hjælpe, så er det også vigtigt. Vi har alle ansvar for, at der er en jord til den næste generation,” fortæller hun passioneret.Emilie Forklarer Kunde Om Bil

Uvirkeligt at sælge sin første bil
I løbet af uddannelsen var den bilglade pige i otte måneders praktik ved Volkswagen.

Gennem årene er hun begyndt på mange forskellige studier, men uden at finde det rigtige. Via Dania og sin far opdagede Emilie, hvor dygtig en sælger hun er, og hvor glad hun er for det.

”Jeg kan mærke, det er mit kald. Følelsen af at sælge en bil et ½ million kroner er for fed, og jeg er stolt af, hvad jeg har opnået. Da jeg solgte min første Tesla, var det helt uvirkeligt, og der gik et par dage, før det rigtigt gik op for mig, hvad der var sket,” smiler hun.

Rejs med jobbet
Som en del af Tesla Motors skal man være klar til at rejse til andre afdelinger i hele verden for at hjælpe, hvis der er brug for det.

”20-30 % af arbejdstiden kommer til at foregå med rejser, og det er exceptionelt fedt. Det er med til at skabe et netværk udover landegrænserne, og så får jeg set verden samtidig med,” fortæller Emilie.

Det nye job kræver mange arbejdstimer, og turen fra Silkeborg til Aarhus er ved at være velkendt.

”Men det gør ikke noget. Jeg har ventet så længe på det her, at det ikke gør noget, at jeg bruger meget tid på det. Jeg har ingen forpligtelser og elsker mit job, så min kæreste må siges at være min bil og min karriere,” griner hun.

Bilnoegle Til Tesla

 

Bilnøglen til en Tesla-bil