Edgar arbejder med alle produktionsteknologens kompetencer

Edgar Cepels blev færdig som produktionsteknolog fra Erhvervsakademi Dania i Skive i juni 2014. Han har siden da arbejdet i Bisgaard Industri inden for både lean og optimering, indkøb og salg samt produktionsstyring. Bisgaard Industri Aps. i Glyngøre producerer vindues- og rammeløsninger efter ordre.
nyhed

Edgar begyndte i salgsafdelingen og oplevede hurtigt, at han kunne optimere arbejdsområdet, hvis han satte ting og proces i system.

”Det gav både nemmere arbejdsdage for de ansatte i produktionen, og ved travlhed kunne vi stadig være i gang, så det gav en positiv udvikling,” fortæller Edgar, der oprindeligt er fra Letland og nu har boet i Glyngøre i fem år. Hans optimeringsprojekt gjorde, at virksomheden kunne se potentialet i indkøb i forhold til leverandører og betaling, så da Edgar fremlage sin plan for, hvordan indkøbsområdet kunne optimeres, fik han også ansvar for dette arbejdsområde.

Uddannelsen giver viden om mange områder

I Bisgaard Industri har Edgar Cepels indtil videre haft brug for al sin viden og færdigheder fra den toårige videregående uddannelse. Ti måneder efter dimissionen arbejder Edgar nu hovedsageligt med indkøb og produktionsstyring. Han ser et større potentiale for området:

”Jeg får nogle gode salgsrelationer og med mit indblik i både indkøb og produktion, kan jeg præsentere kunden for løsninger, som er optimale i forhold til behovet. Jeg fastholder kontakterne, da det kan give muligheder for salg og udvikling på længere sigt.”

Produktionsteknologens tid går med salgskontakter, planlægning, indkøb og produktionsproces, før at kunden kan få leveret vinduesløsningen som aftalt.

God styring af arbejdsdagen er et must for Edgar

”En virksomhed på vores størrelse kræver god styring af ens dag og opgaver. Jeg prioriterer mine opgaver hver dag, og det er en forudsætning for, at man er glad. Jeg trives med at være med til at påvirke virksomhedens udvikling bl.a. ved at tænke nyt og producere efter optimererede processer. Mit mål er at vores produkter bliver tilgængelige for mange kunder i byggebranchen.”

Bisgaard Industri skal være tilgængelig for flere

For at nå dette mål har Bisgaard Industri haft en multimediedesigner fra Erhvervsakademi Dania i Skive i praktik. Hun har i de tre måneder arbejdet med tilgængeligheden på web og udviklet hjemmesiden. 

Edgar er glad for udviklingen af hjemmesiden: ”Den bliver optimeret i forhold til lancering af nye produkter og opdatering af produktfakta. Vi er i gang med on-line markedsføring og også på linkedin.”

Der er sket noget i Bisgaard Industri siden Edgar startede. Der er ansat to medarbejdere mere, og som Edgar ser det, er der stadig potentiale. ”Vi kan åbne døren mere for nye muligheder, fx ved at udvikle på maskinkapacitet og ved at sætte kunden i centrum, når vi tænker udvikling.”

Edgar drives af udvikling

Edgar Cepels kom til Danmark i 2010 og er glad for at han har taget uddannelsen til produktionsteknolog.  Som han selv siger, så kunne han ikke have fået jobbet i Bisgaard uden den uddannelse. Han har det bedst, når der sker udvikling og er ikke bange for at tage ansvar. Derfor opfordrer han alle til at være aktive i studietiden, både når det gælder det rent faglige, men også når der holdes oplæg uden for studietid eller sociale arrangementer.

”Min tilgang til studiet har været at have selvdisciplin, altid at lave opgaverne og deltage aktivt i undervisningen og i alt, hvad der sker på Dania. Det gælder studieture, cafémøder og når virksomheder har holdt oplæg på uddannelsen.”

Edgar Cepels slutter med ordene:

”Vær aktiv, overhold aftaler og deadlines, så skal studerende nok komme godt fra start og finde job efter uddannelsen.”

Hvis du vil være produktionsteknolog ligesom Edgar Cepels, så se alt om uddannelsen og ansøgning her

Se mere om Bisgaard Industri her

20.5.2015