Efteruddannelse giver selvtillidsboost

Et projekt med at skabe lokale efteruddannelses-ambassadører er slut. Det har betydet, at Robert Fuhlendorff fra Skanderborg er kommet i gang med en akademiuddannelse og et kæmpe selvtillidsboost
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

I løbet af det seneste år har Erhvervsakademi Danias efteruddannelsesafdeling, Dania Erhverv, uddannet lokale uddannelsesambassadører. Målet var at udbrede kendskabet til de mange efter- og videreuddannelsesmuligheder.

Nu er projektet slut. Det blev markeret med en dag for de mange ambassadører.

En af deltagerne var 41-årige Robert Fuhlendorff, der til daglig er produktionsmedarbejder ved industridørs-producenten DAN-doors ved Skanderborg.

Han har været uddannelsesambassadør, som har betydet, at han efter seks års overvejelser nu endelig er gået i gang med en efteruddannelse i kommunikation og formidling på Erhvervsakademi Dania.

”Jeg har taget springet fra ufaglært til industrioperatør, og der lærte jeg, at jeg virkelig har noget at byde på. Det gav mig mod til at turde tage næste skridt, og derfor er jeg startet på holdet i ’Kommunikation i praksis’. Her kan jeg mærke, at jeg ved rigtig meget, og det giver mig et kæmpe selvtillidsboost,” fortæller Robert Fuhlendorff, der bor i Skanderborg med sin familie.

Det er DAN-doors, der betaler for uddannelsen til Robert Fuhlendorff.

”Det er rigtig dejligt, og jeg er ret stolt over, at virksomheden vil sende mig afsted, så jeg kan blive klogere, og vi kan blive bedre til at kommunikere i produktionen,” smiler han.

På ambassadørdagen deltog også personer fra blandt andre slagterigiganten Danish Crown, nedbrydningsvirksomheden Kingo, pumpeproducenten Grundfos og fagforeningen Dansk Metal.

Projektet har medført, at man er kommet i dialog med flere virksomheder. Det er en del af den landsdækkende kampagne Byg ovenpå, hvor målet er, at ufaglærte skal blive faglærte, og faglærte skal tage en videregående uddannelse.

Bygovenpaa Horisontal LOGO