El-installatør: Årets kammerat har også højeste gennemsnit

Vinderen af brancheorganisationen TEKNIQ’s installatørpris og årets kammeratskabspris var i år den samme person: 29-årige Kasper Friis fra Aarhus V, der valgte at blive el-installatør for at kunne bruge matematik, økonomi og sine hænder.
nyhed

Egentlig var Kasper Friis færdig med gå i skole. Først blev han uddannet elektriker, så tog han på handelsskole og blev bankelev ved Sparekassen Kronjylland, hvorfra han kan kalde sig bankrådgiver.

”Men jeg kunne ikke sidde stille og havde brug for et job, hvor jeg i højere grad kunne bruge både hænder og hoved. Så derfor valgte jeg at tage den toårige uddannelse til el-installatør ved Erhvervsakademi Dania i Hadsten. Det gav mig mulighed for at kombinere matematik og økonomi, som jeg elsker, samtidig med at jeg kan bruge mine hænder,” fortæller Kasper Friis, der er 29 år og bor i Aarhus V med sin kone.

Overvældende at få begge priser
Torsdag aften kunne han og de 16 andre nyuddannede el-installatører modtage deres eksamensbeviser til dimission, hvor de også blev rost for et samlet karaktergennemsnittet på 10 for den afsluttende eksamen.

Men Kasper Friis modtog også to prestige-priser: Kammeratskabsprisen, som uddeles af de medstuderende, og brancheorganisationen TEKNIQ’s installatørpris for højeste karaktergennemsnit på ikke mindre end 11,8.

”Det er rart at være færdig med uddannelsen med et godt resultat. Man prøver jo altid at gøre sit bedste, men priserne er ikke noget, jeg er gået efter. Det er meget overvældende for mig at modtage dem – især kammeratskabsprisen betyder, at jeg har været der for andre og har fået nogle kammerater, som jeg helt sikkert bliver ved med at se,” smiler han.

Færdig på skolebænken – måske
Gennem uddannelsen har Kasper Friis været i 10 ugers praktik på Det Ny Universitetshospital, hvor han arbejdede for et rådgivende ingeniørfirma. Da han begyndte på uddannelsen i Hadsten, var han sikker på, at han skulle være selvstændig, men det har ændret sig hen ad vejen.
Nu har han fået arbejde ved virksomheden Kemp & Lauritzen, der laver tekniske løsninger inden for el, rør/VVS og ventilation. Her var Kasper også var i lære som elektriker, og for tiden bygger de nyt hovedsæde i Tilst.

Når det er færdigt, glæder Kasper sig til at kunne cykle på arbejde og ikke længere studere:
”Nu tror jeg, at jeg er færdig med at tage uddannelser for en tid. Men man skal aldrig sige aldrig,” smiler han.

Til januar begynder et nyt hold på den toårige uddannelse i Hadsten, og du kan stadig nå at tilmelde dig.

Kasper Og Carsten Med Pris 

23.12.2014