El-installatører laver energioptimering på indlandsisen

Kasper Gregersen og Ronnie Bladt var i ni ugers praktik på Grønland som del af uddannelsen til el-installatør ved Erhvervsakademi Dania for at energioptimere i vildmarken.
nyhed

På vestkysten af Grønland langt fra civilisationen ligger et vildmarkshotel tæt på gletcheren Eqip Sermia, i daglig tale "Eqi". Her er ingen højspændingsledninger, men alligevel skal der hver dag bruges lys og laves mad til turisterne, der bor i de små hytter.

Dét var udfordringen til 25-årige Kasper Gregersen fra Auning og 24-årige Ronnie Bladt fra Brørup ved Vejle, da de som en del af deres videregående uddannelse til el-installatører ved Erhvervsakademi Dania i Hadsten rejste til Eqi.

El Installatoerer Laver Energioptimering Paa Indlandsisen Ronnie Og Kasper El Hadsten2

”Det var en meget anderledes udfordring. Jeg er uddannet elektriker og har prøvet en del i den forbindelse, men i min praktik ville jeg gerne prøve noget nyt. Det kom jeg også til. Når vi havde fri, klatrede vi på gletchere, var på hvalsafari, kajakture og fisketure med lokale, så det var meget anderledes fritid end herhjemme. Det var virkelig en oplevelse for livet,” fortæller Kasper Gregersen.

Du kan læse til el-installatør ved Erhvervsakademi Dania i Hadsten, og i januar 2015 starter et nyt hold op.  Studiestart er 19. januar.

Find information uddannelsen til el-installatør
eller hør mere hos Trine Koch på trko@eadania.dk