En ny start i Silkeborg

Heidi Ellehave er oprindeligt fra Nørrebro i København, men det var først, da hun flyttede til Silkeborg, at hun mødte mennesker om troede på hende. Derfor læser hun i dag videre til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania - til stor glæde for sin datter.
nyhed

Heidi Ellehave havde haft mange forskellige jobs som ufaglært og aldrig fået afsluttet sin erhvervsuddannelse, da hun for få år siden tog beslutningen om at rykke teltpælene op og flytte fra Sjælland til Them ved Silkeborg med sin mand og datter.

”Det var fantastisk at flytte. Det er absolut den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget for både mig selv og min datter. Ved at rykke rødderne op havde jeg intet leve op til, så jeg kunne skabe et nyt jeg,” forklarer 41-årige Heidi Ellehave glad.

Så ikke potentialet
Siden hun kom til Jylland, har hun færdiggjort sin erhvervsuddannelse og startet på den toårige videregående uddannelse til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg.

”Jeg har mødt mennesker her, som ser potentiale i mig og får mig til at tro på mig selv. Jeg så aldrig potentialet i mig selv, men det gør jeg nu,” siger Heidi Ellehave.

Stolt datter vil eje McDonalds
Særligt Heidi Ellehaves 11-årige datter går meget op i mors uddannelse. Det er blevet fortalt vidt og bredt, at hendes mor er i gang med at tage en videregående uddannelse, ligesom at Heidi skal aflægge karakter-rapport derhjemme.

”Hun er så stolt af mig. Jeg vil gerne have, at hun har lyst til at læse videre, når hun bliver ældre. At jeg læser har allerede påvirket hendes fremtidsplaner, for førhen ville hun gerne arbejde ved McDonalds, men nu vil hun gerne eje McDonalds,” griner Heidi Ellehave.

Sidder på første række
Den videregående uddannelse til handelsøkonom indeholder et års undervisning og efterfølgende otte måneders praktik. I løbet af un

”Jeg har meget erfaring fra servicefag og ved, hvordan tingene foregår i praksis. Det gør, at jeg kan deltage i undervisningen og debatterne på en helt anden måde. Da jeg gik ud af 9.klasse, havde jeg aldrig troet, at jeg ville sidde på første række til undervisningen på en videregående uddannelse. Det gør jeg nu. For jeg vil virkelig det her,” forklarer Heidi Ellehave og tilføjer, at der går en håndfuld studerende over 30 år på samme hold som hende.dervisningen har visse it-programmer drillet, men på andre områder føler Heidi Ellehave, at hun har et forspring i forhold til de yngste medstuderende.

Barn Samler Minipodie

Iværksættervirksomhed
Lige nu er Heidi i gang med sin praktik, hvor hun sammen med en medstuderende står for salg og markedsføring af Minipodiet.dk, som er en lille iværksættervirksomhed. Til sommer er hun færdiguddannet handelsøkonom.

”Det er en vild udvikling, der er sket med mig, siden jeg kom til byen og startede på Erhvervsakademi Dania. Jeg er så glad for, at jeg tog springet og kan kun anbefale andre at gøre det samme,” slutter Heidi Ellehave med et smil.

Ansøgningsfristen for at følge i Heidi Ellehaves fodspor og være med til studiestart i september er den 15. marts via kvote 2 på www.optagelse.dk

11.03.15