Energiteknolog med en forkærlighed til formler

Det var energiteknolog-uddannelsens fokus på at omdanne teoretiske beregninger på bygninger til praksis, der lokkede Søren Dam Jensen til. Nu håber han, at praktik- og studiejob-virksomheden vil beholde ham, når han er færdig på uddannelsen
nyhed

Efter mange år som køletekniker ville Søren Dam Jensen gerne vide mere om det energitekniske.

”Jeg har nok en forkærlighed for at regne formler på bygninger, og hvordan de performer. Det er rigtig spændende at lave teoretiske beregninger og se dem i praksis, så det gav sig selv, at jeg ville læse til energiteknolog,” siger Søren Dam Jensen, der har valgt at læse i Hadsten og tage den lange køretur på 2 ½ time fra Nørhalne ved Aalborg, fordi han her kan tage uddannelsen på dansk.

Fra praktik til job

10 ugers praktik i en selvvalgt virksomhed er en fast del af den videregående uddannelse til energiteknolog,
og her var Søren Dam Jensen ved Aalborg Energicenter.

Det blev en rigtig god oplevelse, som gav ham svar på rigtig meget og et indblik i, hvad han kan blive, når han er færdig med uddannelsen.

”Der er meget forskel på at energimærke huse eller tjekke tilskudsansøgninger, som jeg gjorde i min praktik og nu gør i mit studiejob samme sted. Måske kan jeg fortsætte i en fast stilling fra sommer, når jeg bliver færdig, og det kunne være rigtig godt,” siger han og fortsætter:

”Jeg skal nogle gange overbevise mig selv om, at jeg godt kan det her, og at jeg faktisk får penge for at bruge mit hoved. Jeg kommer fra en håndværkerfamilie, hvor du bliver målt på, hvor hurtigt du kan grave ud til en sokkel, så det er lidt af en omvæltning,” smiler han.

Mere mangfoldighed

Selvom han snart er færdig med uddannelsen, glæder han sig på de kommende studerendes vegne over flytningen fra Hadsten til Randers.

”I Randers går der flere kvinder end i Hadsten, og det bliver fedt med mere mangfoldighed. Det giver noget andet til studiemiljøet, end vi har nu,” forklarer Søren Dam Jensen.

Læs mere om uddannelsen til energiteknolog her