Et islandsk studie-eventyr i Horsens

Thordís Pálsdóttir er sammen med sin mand flyttet fra Island til Horsens for at prøve noget nyt og studere ved Erhvervsakademi Dania. ”Det er en oplevelse for livet, og jeg elsker det."
nyhed

I 33 år har Thordís Pálsdóttir arbejdet for banksektoren i Reykjavik, men siden finanskrisen i 2008 har det ikke været det samme. Efter en fyring sammen med 2.000 andre i banksektoren gav hun sig god tid til at tænkte sig om og finde ud af, hvad der nu skulle ske.

”Jeg ville gerne prøve noget helt andet og drømte ligesom min mand om at komme til udlandet og bo. Det gør to af vores voksne børn, og da han faldt sin drømmeuddannelse i Horsens, tog jeg med. Efter tre måneder fandt jeg den videregående uddannelse til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania, som var helt perfekt for mig,” siger 53-årige Thordís Pálsdóttir og uddyber:

”Jeg havde fundet ud af, at jeg gerne ville arbejde med international logistik, marketing eller events indenfor rejse eller hotelbranchen. På Dania i Horsens får jeg det hele, så hvorfor ikke gøre det nu og få en oplevelse for livet,” spørger hun retorisk med et smil.

Thordis Island Portraet

Lærer sprog via studiet
Studiet foregår på dansk, og selvom det er en udfordring for Thordís Pálsdóttir, er det ikke svært at følge med, siden hun begyndte i januar.

”Jeg kunne læse dansk i forvejen, og jeg burde måske gå på sprogskole, inden jeg startede, men jeg ville hellere lære det gennem undervisningen og studiet. Det er nok en hårdere måde at lære på, men det går også rigtig hurtigt med at blive bedre, samtidig med at alle er tålmodige og gerne vil hjælpe,” forklarer hun.

”Yes I did it”
Lige nu bor hun og hendes mand på det tekniske kollegie ved VIA University College, hvor hendes mand studerer. Der bor de sammen med alle de andre studerende, som er væsentligt yngre end dem, men det er slet ikke et problem.

”Vi elsker at bo på kollegiet. Det er sjovt at have så unge naboer. Lejligheden er pæn og ny på 50 kvadratmeter, så vi kommer hinanden ved. Det er tæt på min mands studie, indkøb og busstoppested, så vi går og tager bussen til det meste,” siger Thordís Pálsdóttir.

De har sammen indgået en pagt om at tage et semester ad gangen og se, om det stadig er noget for dem. Parret får ikke dansk SU, men har taget studielån på Island og bruger af deres opsparing. Thordís Pálsdóttir ser det som en investering i nu’et.

”Jeg elsker at læse på Dania. Min indstilling er, at jeg ikke vil sidde i sofaen og vente på et job, og ved at læse til handelsøkonom tager jeg en chance og kan vise, at jeg kan godt. For at sige ’yes I did it’, når jeg er færdig om under to år,” siger Thordís Pálsdóttir med et smil.

Det er muligt at starte på uddannelsen til handelsøkonom til september, og du kan søge ind indtil d. 5. juli via optagelse.dk. 

 

13.05.15