”Jeg fik ansvar og tillid fra dag ét”

Louise Laursen har nomineret rejsevirksomheden bag Ung Rejs og Service & Co. til en særlig praktikpris. Det er nemlig via dem, at hun har oplevet teorien i praksis og derigennem fået sit drømmejob
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Humøret er højt hos Louise Laursen, der er på besøg ved sin gamle praktikplads i Aarhus, UFO Travel Group, som er selskabet bag guideskolen Service & Co., Visit Aarhus Incoming, samt rejseselskaberne Ung Rejs og Viva Tours.

”Da jeg vidste, at jeg skulle i praktik, skrev jeg med det samme til Christiane Karlsen, om jeg kunne komme herud. Jeg har nemlig været på guideskole via Service & Co. og mødt Christiane flere gange før, og jeg forelskede mig i hendes ledelsesstil med fokus på tillid med det samme,” smiler 27-årige Louise Laursen, der bor i Viborg og læser på den toårige videregående uddannelse til markedsføringsøkonom i byen.

Med sig har hun et flot diplom for at være en af fem finalister i praktikkonkurrencen for Erhvervsakademi Dania. 105 studerende indstillede deres praktikvirksomhed til at få anerkendelsen og prisen, og ud af disse mange gode ophold skilte Louise Laursens praktikophold sig særligt ud.

Fest for 9000 gæster

På sin allerførste dag som praktikant fik Louise Laursen ellers noget af en opgave: Arrangér fest for 9000 tidligere guider, der er blevet uddannet ved Service & Co. En opgave, som mange ville falde ned af stolen over, men som administrerende direktør Christiane Karlsen ikke var i tvivl om, at Louise Laursen kunne løfte.

”Hun tager en uddannelse, som passer som fod i hose til det projekt, og jeg vidste, at hun før havde arbejdet med store events. Undervejs havde hun sparring med en af de andre fra kontoret, og så er hun tættere på målgruppen. Jeg er 43 år gammel, så jeg ved ikke lige så godt som hende, hvad de unge kan lide,” smiler Christiane Karlsen.

”Og det gik jo godt,” tilføjer Louise Laursen.

Louise Markedsfoeringsoekonom Viborg

”Det gik fantastisk. Det var en rigtig god fest,” griner Christiane Karlsen.

Tillid og ansvar

Udover at arrangere den store fest skrev Louise Laursen blandt andet også markedsføringsmateriale til hjemmesider, lavede marketingstrategier og undersøgelser samt kom på kursus i Kroatien og Finland i forbindelse med et EU-projekt om at højne kvaliteten af rejseledere i Europa.

”I praktikken er jeg fra starten blevet mødt med tillid, ros og masser af motivation. Jeg har oplevet, hvordan den teori, som var kedelig og virkede ubrugelig på studiet, giver mening nu, hvor jeg skal bruge den i praksis,” fortæller Louise Laursen, der derfor indstillede UFO Travel Group til prisen. En anderkendelse, som gør Christiane Karlsen glad.

”Vi er vant til at have praktikanter i huset, og trods vores mange aktiviteter er vi en lille virksomhed på daglig basis, så det betyder meget at få dygtige praktikanter som Louise ind. Louises forløb her var super fint, og det er dejligt at se, at hun også har kunnet bruge opholdet til noget,” siger Christiane Karlsen.

Dér vil jeg arbejde

Efter praktikken har Louise Laursen nemlig fået sit drømmejob som Brand ambassadør ved CULT.

”Jeg kendte godt CULT fra før studiet, men under praktikken kom jeg ud på deres kontor og blev blæst bagover af deres måde at være på. Bagefter kom jeg tilbage til UFO Travel Group, satte kassen med keyhangers fra dem på bordet og udbrød ’Dér vil jeg arbejde’. Og ud af 200 ansøgere fik jeg stillingen,” siger Louise glad.

Nu jonglerer hun tiden mellem at skrive hovedopgave på markedsføringsøkonom-studiet, sit nye arbejde og så at være finalist i Årets Dania-praktik. Vinderen af praktikkonkurrencen findes sidst i maj og går videre til den nationale finale for alle erhvervsakademier i Danmark i Odense den 7. juni. 

”Et ufatteligt godt match mellem studerende og virksomhed”

Praktikkoordinator Mette Petersen fra Erhvervsakademi Dania fortæller om Louises praktik:

”Louise Laursens praktik er en succeshistorie. Hun har fra starten fået meget ansvar og vist stor tillid, og det har virkelig rykket hende både personligt og fagligt. Fra starten har det været et ufatteligt godt match mellem hende som studerende og virksomheden, hvor hun har kunnet bygge videre på sine tidligere erfaringer fra virksomhedens guideskole og bruge sin teori i praksis. Både hun og virksomheden har været meget dedikeret til praktikken, og jeg kan tydeligt mærke, at hun har udviklet sig.”

 

FAKTA OM ÅRETS DANIA-PRAKTIK

  • Konkurrencen er for de studerende på Dania, der var i praktik i studieåret 2015/2016
  • Det er de studerende, som selv indstiller deres praktikophold
  • 105 indstillede deres praktik til konkurrencen
  • Af dem er fem udvalgte gået videre til finalen
  • Den endelige Dania-vinder kåres af en jury, der består af repræsentanter fra Erhvervsakademi Dania, Teknisk Landsforbund og investeringsvirksomheden BOREAN
  • Vinderen går videre til den nationale konkurrence i København, hvor der findes én samlet vinder for alle erhvervsakademier i Danmark.