Flauenskjold AS/ tog to Handelsøkonompraktikanter

Logistikchef Ole Bjerring fra Flauenskjold A/S fortæller: ”Vi har taget praktikanter fra handelsøkonomuddannelsen i Hobro på grund af deres teoretiske viden og med en forventning om, at de, med denne viden, kan komme med konkrete løsninger på nogle af virksomhedens aktuelle problemstillinger.
nyhed

Flauenskjold A/S tog to handelsøkonomstuderende fra Dania i Hobro i praktik

Fra maler til indkøber med en handelsøkonomuddannelse

Jan Rudi Johansen på 48 år læser i dag til handelsøkonom. Han er i otte måneders praktik i grossist virksomheden Flauenskjold i Aalborg efter at have læst det første år på uddannelsen på Erhvervsakademi Dania på Kirketoften i Hobro. En knæskade stoppede mulighederne for at være maler. Jan hørte ved et tilfælde om den videregående uddannelse handelsøkonom, og kontaktede Dania for at høre om adgangskrav. Optagelseskravene til handelsøkonom er engelsk niveau C og matematik eller erhvervsøkonomi niveau D, så Jan var klar til at søge ind.

Da det nærmede sig tid til praktiksøgning, sendte Jan en ansøgning til Flauenskjold – i første omgang uden held. Men efter at Sonja Juhl Madsen havde talt med virksomheden om muligheden for at have to praktikanter på en gang, fik Jan sin praktikaftale på otte måneder på plads. På den måde endte det med, at medstuderende Pia Klausen startede 1. august og Jan 1. september 2013. 

Internationalt indkøb er vigtigt, fordi vi lever i en global verden

Pia Klausen er ligesom Jan ved at uddanne sig til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Hobro, og er nu i praktik i Flauenskjold A/S. Pia er uddannet kontorassistent fra 2008, og har siden arbejdet som projektkoordinator og sælger. ”Igennem mit arbejde som projektkoordinator sad jeg med indkøb til vores projekter, hvorfor interessen herfor opstod. Jeg synes, at det lød som en uddannelse, der passede lige nøjagtig til det jeg gerne ville. Her kunne jeg få specialet internationalt indkøb, hvilket var vigtigt for mig, da vi lever i et globalt samfund,” forklarer Pia og uddyber:” Herudover tiltalte uddannelsen mig ved, at der kun var et års teori og et års praktik, hvor man får mulighed for at prøve teorien af i praksis.”

Pia synes, at første år på handelsøkonomuddannelsen var både rigtig spændende og meget lærerigt med fag, hun kendte lidt til i forvejen, og helt nye fag indenfor indkøb og supply chain management. Dertil kom en del "foredrag" om indkøbsarbejdet i internationale virksomheder, indenfor forskellige erhverv heriblandt også det offentlige.