Over 100 handelsøkonomer forhandlede i Hobro

I sidste uge testede de studerende på handelsøkonomuddannelsen fra Randers og Hobro deres forhandlingsevner af i et kæmpe forhandlingsspil, der skal ruste dem til virkelighedens udfordringer.
nyhed

Det går vildt for sig, når over 100 studerende på den videregående uddannelse til handelsøkonom mødes og skal forhandle. Mens de studerende fra Erhvervsakademi Dania i Randers har speciale i salg, har de studerende i Hobro speciale i indkøb, og det var sidste uge grundlaget for et kæmpe forhandlingsspil.

Her skulle de i hold af seks indkøbsteams og 15 salgsteams møde hinanden til to intense dage på Kirketoften i Hobro.

Casen i år var salg af tekniske maskiner, og de studerende skulle forhandle i alt fem emner: Pris, betaling, garanti, leveringsvilkår og maskinens performance. Herudover var der lagt små emner ind, der forudsatte, at indkøbere og sælgere skulle dele informationer med hinanden for at kunne skabe det bedste forhandlingsresultat. Med andre ord - fælder, som kunne give anledning til udfordringer i forhandlingerne.

Hoek Forhandler I Hobro

"De studerende er i løbet af året blevet trænet i forhandlingsteknikker, og specielt er de blevet trænet i de nyeste tendenser inden for forhandling, der i høj grad handler om at finde størst mulig fælles værdi mellem leverandør og kunde og ikke kun tale pris. Det indebærer en samarbejdende og åben forhandlingsstil, men det har ikke betydet, at der ikke også har været hårde prisforhandlinger, hvor de studerendes evner, vilje og analytiske sans, er blevet udfordret," forklarer Troels Møller, der er adjunkt og en af hovedkræfterne bag forhandlingsspillet.

Han roser de studerende for deres indsats.

"De studerende har udvist et engagement og en flid, der på den ene side har imponeret alle, der har deltaget i forhandlingsugen, men som også viser, at de til sommer er klar til at prøve kræfter med det rigtige erhvervsliv, når de skal ud i otte måneders praktik," siger han.

Næste studiestart på uddannelsen er til september, og det er muligt at søge ind via optagelse.dk indtil d. 5. juli.

27.04.15

 Forhandlinger Der Lyttes 


HØK Forhandler I Hobro

Forhandlinger I Hobro

Faellesrum Snak