Fra Dania annonce til praktik og trainee-ansættelser i Dantra

Michael Møller, økonomichef i Dantra A/S er en glad mand. Han har netop indgået aftale om, at de to finansøkonomer Susanne Winther og Claus Jensen fra Erhvervsakademi Dania i Silkeborg i august 2014 skal starte i virksomheden
nyhed

Hvad har finansøkonomi med tanktransport, kan man spørge. Michael Møller vil sige en hel del. I den familieejede virksomhed i Hjøllund ved Hampen arbejder alle medarbejdere hver dag indenfor et brancheområde i udvikling. Og med datterselskaber i Tyskland, Baltikum og Sverige er det meget interessant at få finansøkonomer ansat. ”De skal med deres nyeste teoretiske økonomiske viden og praktiske værktøjer stå for kvalificerede beslutningsgrundlag, så Dantra kan træffe beslutninger, der understøtter og udvikler vores forretning,” fortæller Michael Møller om det forventede udbytte.

Mere end bare tre måneders praktik

At virksomheden vil mere end bare arbejdskraft i tre måneder, fortæller aftalen med de to kommende finansøkonomer alt om. Virksomhedskonsulent Hanne Hoborg fra Dania i Silkeborg uddyber: ”Vi har i samarbejdet med Dantra lagt en plan både for indhold i praktikperioden på tre måneder, for indholdet i hovedopgaverne, men også for trainee ansættelserne efter at vores finansøkonomer Claus og Susanne reelt dimitterer fra Dania.”

Michael Møller supplerer: ”Vi putter meget i det her, for det er meningen, at det skal være et langvarigt forhold.  Vi ser Susanne og Claus som to medarbejdere i Dantra med specifikke opgaver inden for bl.a. omkostningsanalyser, finansieringsanalyser og afrapportering med videre. Selvom vi er mere end 100 ansatte i koncernen, så er de fleste på landevejen både i Danmark og i vore udenlandske selskaber, så Susanne og Claus vil komme godt rundt i virksomheden og være en ekstra ressource.”

Fra studerende til medarbejdere i et firma med solide værdier

Claus Jensen

Susanne Winther er 33 år og var salgsassistent, inden hun i januar 2013 startede på den toårige videregående uddannelse til finansøkonom på Bredhøjvej i Silkeborg. Hun havde ikke lyst til butik mere, og det at hun kunne læse videre i Silkeborg betød meget. ”Vi har haft et rigtig godt hold, og jeg synes, at det er super interessant med de arbejdsopgaver indenfor regnskab, jeg skal tage mig af i Dantra,” siger Susanne glad. Claus Jensen er 40 år og oprindelig uddannet elektriker. ”Jeg sagde mit job op, fordi jeg ville skifte karriereretning. Jeg vil arbejde med økonomi og valgte finansøkonom, fordi den varer to år og er meget praksisrettet,” siger Claus om valget og fortsætter: ”Uddannelsen har fuldt ud levet op til mine forventninger, og jeg har været overvældende glad for at læse på Dania.” Claus skal i Dantra AS/ være controller, samtidig med at han som trainee vil gå i gang med HD 2.del. For Susanne er der også planer om akademifag på deltid indenfor specifikke økonomiområder.

Kemi spiller en rolle ved ansættelse

”Det har stor betydning, at begge studerende er ”voksne” og har prøvet noget, før de begyndte at læse videre,” siger Michael fra Dantra. Virksomhedens værdier har været tydelige for både Susanne og Claus: ” Det er tydeligt, at man i Dantra har en høj grad af integritet. Man står ved det, man laver, og at man holder det man lover.” Susanne supplerer: ”Samtidig er der en uhøjtidelig og uformel tone.” Deres kommende kollega oplever, at alle spiller ind med deres kompetencer i Dantra, og at der er kort proces, når man har taget en beslutning. Fra august er Susanne Winther og Claus Jensen en del af Dantras beslutninger.