Fra Silkeborg til Berlin på indholdsrig studietur

Både handelsøkonom- og finansøkonomstuderende ved Erhvervsakademi Dania i Silkeborg havde mulighed for at se og opleve Berlin på en fælles studietur til den tyske hovedstad i maj med besøg i bl.a. Bundestag, Finansministeriet og flere iværksættermiljøer.
nyhed

Det historiske og politiske indhold

Efter en lang køretur startede turen med en særlig rundvisning i Reichstag, hvor det tyske parlament (Bundestag) holder til. De studerende fik en meget grundig rundvisning i den historiske bygning, og fik bl.a. vist nogle af de steder, hvor de sidste soldatter havde kæmpet og mistet livet, efter at 2. verdenskrig var afsluttet, og tyskerne havde overgivet sig. Denne særlige rundvisning er kun mulig, når man har studerende med, og mange benyttede lejligheden til at blive fotograferet foran døren til kansler Angela Merkels kontor.

Innovation i undervisningen

I Potsdam i udkanten af Berlin besøgte studiegruppen Hasso-Plattner-Institute, hvor studerende på bachelorniveau fra hele verden har mulighed for at tage en uddannelse i innovation. Instituttet finansieres bl.a. af midler fra grundlæggeren af en af Tysklands største virksomheder, SAP.

Herefter var finansøkonomstuderende på besøg i Finansministeriet, mens handelsøkonomstuderende blev vist rundt af en dansk guide i forskellige iværksættermiljøer.

Stud i bundestag

Autostadt

Et par hundrede kilometer vest for Berlin ligger Volkswagens hovedkontor i Wolfsburg. Sammen med en fabrik, der beskæftiger omkring 55.000 ansatte, ligger en imponerende park, hvor de mange forskellige bilmærker, der ejes af VW, præsenteres. I Autostadt var alle på en rundtur i én af fabrikshallerne, og så hvordan der med 15-20 sekunders mellemrum bliver produceret en ny og anderledes bil. Rundvisningen i Tysklands største bygninger (nogle er flere kilometer lange) er et imponerende studie i effektiv logistik.

wolfsburg