Fra sømand til leder i Danish Crown

Efter 15 år som sømand og maskinarbejder på en rejetrawler i det grønlandske ishav vendte Kent Holm snuden mod de danske farvande. Her fik han job på Danish Crown som maskinarbejder, og er nu snart færdig med akademiuddannelsen i ledelse på Erhvervsakademi Dania i Horsens
Af Annemarie Chloe Aabling
nyhed

Kent har arbejdet næsten 12 år i Danish Crown, først som maskinarbejder og nu som mestersvendsansvarlig i Teknisk afdeling på slagterlinjens aftenhold.
Som mestersvend leder han et team af specialiserede medarbejdere fra flere forskellige faggrupper og har ansvar for, at produktionsapparatet, der er en kompliceret maskinpark, dagligt vedligeholdes og kører problemfrit.

”Efter mange år på havet er min sømandssjæl intakt, selvom jeg har valgt en anden vej. Livet på rejetrawleren har gjort mig robust og givet mig et særligt indblik i mennesker og deres forskellighed, hvilket jeg kan bruge i mit nuværende job, ”fortæller Kent, mens han smiler sit bedste sømandssmil.

Klare resultater med efteruddannelse

Ledelsen på Danish Crown har spottet Kents evne til at gå ”forrest med fanen" og har derfor valgt at give ham en lederuddannelse, fordi de kan se, at han har oplagt lederpotentiale. Og efter 15 år som sømand på det brusende ishav er der ikke meget, der kan få Kent ud af kurs – heller ikke en lederuddannelse!

Siden 2014 har Kent deltaget i Danish Crowns Talentprogram. Programmet tilbydes medarbejdere, der drømmer om mere ansvar i jobbet - og som har udvist særlige lederegenskaber. Udfordringen som lederaspirant har Kent taget imod med stor entusiasme.

Om Kents lederpotentiale, siger Philip Bojtas, Manager, Engineering Teknik, Danish Crown:

”At være mestersvend i Teknisk afdeling er ikke altid en nem rolle for Kent, for han kan let blive ”klemt” mellem kolleger og ledelse. Men begge parter er i dag væsentlig mere bevidste om Kents lederrolle. Der er derfor ingen tvivl om, at han er med til, i kraft af sin lederuddannelse på Erhvervsakademi Dania, at trække afdelingen i den rigtige retning”.

Før Kent startede på lederuddannelsen på Erhvervsakademi Dania, skulle han først tage matematik og dansk på højere niveau. Sideløbende med efteruddannelsen har han gået på kursus for ordblinde på ASV Horsens for at styrke sine læse- og skrivekundskaber – og det gør han stadig.
Gennem efteruddannelsesforløbet har han fået hjælp og støtte af familie og venner – en støtte som, ifølge Kent, har været guld værd undervejs i hans transformation – fra menig medarbejder til lederaspirant i Danish Crown.

”Målet med mit talentforløb i Danish Crown er, at jeg skal indgå i et lederspirantforløb som
mestersvendsansvarlig og implementere en forandringsproces via effektiviseringsværktøjet LEAN i afdelingen. Det er en spændende og krævende opgave, fordi vi ikke har tradition for denne formalisering i afdelingen. Derfor resulterer det i en masse spørgsmål blandt medarbejderne og ledelse, som bidrager til at udvikle vores afdeling, ” forklarer Kent.

Uddannelse har givet mig et kick

På Erhvervsakademi Dania i Horsens, hvor Kent tager lederuddannelsen, har han bemærket, at hans medstuderende, der arbejder som henholdsvis eventmanager, farmakolog og driftschef, er ret imponerede over, hvad han kan huske af både fagindhold og fagterminologi, hvilket gør ham stolt – så får han lyst til at fortsætte med endnu mere efteruddannelse.

”Uddannelse har givet mig et kick. Jeg har fået konkrete værktøjer, som jeg bruger i min hverdag, både på arbejdspladsen og derhjemme. Fx har jeg lært at stoppe op og reflektere og bruge arbejdspsykologi og konflikthåndtering, når jeg møder udfordringer. Jeg er også blevet mere imødekommende, hvilket helt sikkert har givet mig et bedre forhold til mine kolleger – og optimeret resultaterne i vores afdeling”, forklarer Kent, mens han tager en slurk kaffe.

En klar mønsterbryder

Kents flotte eksamenskarakterer – 10 i faget Coaching i organisationen, 7 i faget Organisation og arbejdspsykologi og 12 i faget Ledelse i praksis, står i skarp kontrast til hans manglende skolekundskaber og hans markante ordblindhed. Han er derfor en klar mønsterbryder, som har vist, at når man møder modstand og barrierer - så kæmp og nedbryd dem!