Fra student til multimediedesigner på to år

Malte Balling blev student fra Skive Gymnasium i 2013. Her knap to år efter udvikler han intranet i virksomheden VIKAN som multimediedesignerstuderende fra Erhvervsakademi Dania i Skive. Vikan er glade for at have multimediedesigneren i praktik, da de kan se, hvordan han kan opdatere, vedligeholde og udvikle, så platformene følger med tiden
nyhed

Spændende lige fra start af, fortæller Malte

”Det er det rigtige for mig. Jeg kan lide alt det kreative og har fokuseret fagligt på programmering. Det er noget nyt for mig, og i starten var det svært. Jeg kom fra gymnasiet, hvor jeg har haft studieretning i musik, så det har været en ny verden for mig.” 

Han vidste ikke helt, hvad han ville, da han blev student. På Dania i Skive var den toårige vidregående uddannelse til multimediedesigner helt ny, da Malte stødte på muligheden. Og det har været en succes.

Multimediedesigner passede som fod i hose til VIKAN-opgave

HR-ansvarlig Jeanette Karulf kendte godt til multimediedesigneruddannelsen, da Malte Balling startede i praktik for at være med til at designe og udvikle et nyt intranet i den internationale virksomhed.

Informationer blandt 250 medarbejdere fordelt i Skive og eksportlande som Frankrig, Sverige, Tyskland og England giver behov for et velfungerede og opdateret intranet. Og det var det, multimediedesigner Malte Balling blev involveret i allerede fra første dag i virksomheden Vikan. 

”Vi havde planlagt en workshop på Maltes første arbejdsdag. Vi skulle tale om design og sitemap, og hvordan skulle det være. Her var han med som en fuldstændig ligeværdig medarbejder. Hans opgaver har handlet om design og struktur, men også om kommunikation og markedsføring. Malte har også lavet noget HTML kodning,” uddyber Jeanette Karulf. Hun er glad for, at Vikan gennem praktikforløbet kan give reelle udfordringer, så det passede som fod i hose, da Maltes ansøgning dukkede op, netop som de skulle i gang med intranet-opgaven.

Brugbare værkstøjer viser uddannelsens anvendelighed

”Vi har udfordret ham undervejs, og nogen gange har han tænkt ”hvad skal jeg gøre”. Men Malte har altid klaret opgaverne ved at bruge de værktøjer, han har lært på uddannelsen. Og det viser mangfoldigheden på studiet,” understreger HR ansvarlig Jeanette Karulf fra Vikan.

Vikan er glade for at have multimediedesigneren i praktik, da de kan se, hvordan han kan opdatere, vedligeholde og udvikle, så platformene følger med tiden. Samtidig har Malte nydt godt af at være en del af Vikan teamet på lige fod med alle andre ansatte. Det har givet ham en god forståelse af hvordan hverdagen i en international virksomhed er.

malte ved vindue

Opgaver matcher uddannelsen

Praktikperioden er obligatorisk på uddannelsen og på tre måneder fra januar til april på  fjerde semester. Malte sendte ansøgning til otte virksomheder, hvorefter han fik positivt svar fra fem af dem.

”Vikan ønskede at se mig, og kemien var i orden med det samme. De opgaver de havde, passede til det jeg laver som multimediedesigner, så det var lige til højrebenet.”

Malte er tilknyttet HR afdelingen i den store virksomhed, hvor han udvikler intranettet med både design og programmering:

”Jeg har været i stand til allerede nu at hjælpe i marketing. Jeg arbejder med at stille indhold og grafik pænt op og formidle samt programmere. Resultatet bliver et godt website, der støtter op om virksomhedens værdier.” 

Færdiguddannet til sommer

Programmering er det, der har Maltes største interesse, og han håber, at han kan blive ved at bruge sine kompetencer i Vikan.

”Det er rigtig spændende at være i Vikan. Programmering er det, jeg har fokus på, og jeg håber, at jeg kan blive ved at bruge mine evner her. Jeg overvejer også, om jeg på et tidspunkt skal tage en 1 1/2 årig top up.”

Hør mere om den toårige videregående uddannelse hos studiekoordinator Niels Østergaard på nios@eadania.dk  og mobil 3068 6878. Læs også om multimediedesigner-uddannelsen på Dania i Skive her. For mere om Vikan: kontakt på telefon 9614 2600 eller se hjemmesiden vikan.com.

7.4.2015

 

malte ved pc